Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / Àrees / Serveis Socials / PIRMI

PIRMI

L’Ajuntament de Solsona realitza un programa temporal de mesures actives d’inserció per a persones perceptores de la renda mínima d’inserció (RMI). Una psicòloga atendrà fins a final d'abril de 2015 una trentena de ciutadans per acompanyar-los en el procés d’incorporació al mercat laboral a partir d’un pla individualitzat. 
 
Els beneficiaris del programa són ciutadans que perceben la RMI, estan inscrits al SOC, i han estat seleccionats pel Departament d’Empresa i Ocupació. Es prioritza aquelles persones a les quals els resta menys temps de permanència per esgotar el període màxim de cobrament de la prestació, les que poden veure incrementada la seva ocupabilitat amb mesures actives d’inserció, les que tenen una edat compresa entre 31 i 60 anys, les dones i les que tenen càrregues familiars. Se seguirà un pla individual d’inserció per a cada usuari, es realitzarà una tutoria inicial, seguida d’altres de seguiment i una de tancament. 
 

Prospecció empresarial 

 

Paral·lelament, aquest programa consisteix en una tasca de prospecció d’empreses de la zona per conèixer-ne les necessitats i es realitzen pràctiques professionals organitzades en jornades de com a màxim cinc hores diàries. La psicòloga contractada treballa de forma coordinada amb l’equip dels Serveis Socials i altres treballadors municipals.  
 
És un projecte subvencionat pel Departament d’Empresa i Ocupació,  i cofinançat pel Fons Social Europeu, en el marc del Programa  de mesures actives d’inserció per a persones destinatàries de la Renda Mínima d’Inserció, segons l’Ordre EMO/220/2014, de 10 de juliol i posterior modificació en l’Ordre EMO/232/2014, de 28 de juliol.
 
 
                    

Banners