Imatge capçalera

Solsona

Inici ca agenda Jornades del Llibre d'Artista per a professionals i famílies
Novembre 2017
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Jornades del Llibre d'Artista per a professionals i famílies

La Biblioteca Carles Morató organitza, per primera vegada, les Jornades del Llibre d'Artista, a fi de potenciar un gènere de la literatura infantil i juvenil menys conegut entre bibliotecaris, docents i famílies. La participació és gratuïta, però requereix inscripció prèvia.

Quan 10/11/2017 09:30 a
11/11/2017 12:00
On Biblioteca Carles Morató i altres espais
Nom Ester Barniol
Adreça de correu electrònic
Telèfon de contacte 973483839
Afegeix aquest esdeveniment a la teva agenda personal
vCal iCal

Solsona acull les Jornades del Llibre d’Artista, amb cites pensades per a bibliotecaris, docents de llars d’infants i educació infantil i famílies. És una iniciativa de la Biblioteca Carles Morató conduïda per l’expert en la matèria Pascal Humbert i oberta especialment a públic de la Catalunya central i les comarques de Lleida. 

 
Amb les Jornades del Llibre d’Artista, la biblioteca solsonina vol potenciar un gènere de la literatura infantil i juvenil menys conegut que el dels contes tradicionals i els llibres de gran tiratge, per tal que també es treballi tant a la biblioteca com a les escoles i en l’àmbit familiar; es reforci el plaer de lectura dels infants des de ben petits, es fomentin les seves capacitats imaginatives i sensorials i es creï un vincle més estret entre la biblioteca, els metres, les famílies i els petits lectors. 
 
El programa del divendres 10 de novembre s’adreça als professionals. Al matí, de dos quarts de deu a dues, el saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató acollirà una sessió per donar a conèixer a professionals bibliotecaris els llibres d’artista, alguns dels autors de referència i com es poden utilitzar i difondre. Anirà a càrrec de Pascal Humbert, dissenyador gràfic de formació, especialitzat en el gènere i les relacions artístiques i pedagògiques que presenta i formador. 
 
El mateix dia i al mateix lloc, de sis de la tarda a vuit del vespre, la sessió portarà per títol “Llibres d’artista per a docents: com els treballem a l’aula”. S’hi oferirà una introducció sobre el gènere i els seus principals representants, Bruno Munari, Katsumi Komagata i Kvèta Pacovská, i es presentaran experiències a l’aula amb algunes de les seves obres. En aquest cas, conduirà la xerrada Pascal Humbert, juntament amb membres del grup de treball Art i Literatura de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. A partir de dos quarts de sis, a més, la sala estarà oberta per visitar una exposició d’alguns d’aquests llibres. 
 
Dissabte, experimentació en família
 
El dissabte 11 al matí les jornades estan reservades a les famílies, a les quals es convida a experimentar amb tres tallers simultanis per a diferents franges d’edat. Per als infants de 0 a 2 anys es proposa un taller sobre Bruno Munari a dos quarts d’11 del matí a la sala de Cal Porrer (trav. de Sant Josep de Calassanç, 9), de places limitades. Anirà a càrrec de Pascal Humbert i de la mestra d’educació infantil Maria Rovira. 
 
Per als nens a partir de 4 anys o que sàpiguen retallar, a les deu hi haurà un taller sobre Katsumi Komagata a la sala cultural de l’Ajuntament conduït per Sara Palomares i Anna Solà, mares especialistes en àlbums il•lustrats i membres del grup de treball Art i Literatura de Rosa Sensat. En aquest cas cal dur tisores. I a la mateixa hora, però a la biblioteca, els infants de 3 a 6 anys, sense acompanyants, poden participar en una activitat sobre Pacovská amb Cristina Àngel, coordinadora de la mediateca infantil del Liceu Francès, i Montse Colilles, psicòloga i coordinadora del grup de treball Art i Literatura de Rosa Sensat. A les dotze del migdia hi ha programada la cloenda de les jornades. 
 
Inscripcions fins al dia 8 
 
Aquestes activitats són gratuïtes, però cal inscriure-s’hi prèviament. Es pot fer fins al 8 de novembre, per correu electrònic a biblioteca.solsona@gencat.cat, per telèfon, al 973483839, o presencialment a la Biblioteca Carles Morató.    
 
Els llibres d’artista són considerats obres d’art i, normalment, se’n fan edicions limitades. El llibre, en aquest cas, només és un suport i en la seva creació s’empren una gran diversitat de tècniques amb diferents intencions comunicatives. És un gènere que pot tenir text o no tenir-ne i presenta una narració oberta o tancada que permet una major estimulació de les capacitats imaginatives d’infants i adults. 
 
Accions del document
ADREÇA: C/ Castell, 20 | 25280 SOLSONA | Telèfon: 973 48 00 50 | ajuntament@ajsolsona.cat
HORARI: Dilluns a divendres: 8.30-14.30h | Dissabtes: 9-13h
Disseny web:Grafkic
Programació i allotjament: SEMIC Internet