Imatge capçalera

Solsona

Inici ca Documents Reglaments, ordenances i bans d'alcaldia

Reglaments, ordenances i bans d'alcaldia

Llistat de reglaments municipals i ordenances

Reglament per a la participació ciutadana als plens municipals

El Ple municipal va aprovar el 29 de gener de 2016 un reglament per al foment de la participació ciutadana en els plens municipals a instàncies del grup municipal d'Alternativa per Solsona-CUP i a partir d'un text consensuat. És una normativa provisional vigent fins que entri en vigor el reglament de participació ciutadana de l'Ajuntament en el qual s'està treballant.

Ordenança de convivència ciutadana

03/09/2004 - Compendi de drets i deures dels veïns de Solsona. Aprovada en Ple el juliol de 2004 i en vigor des del 16 de novembre del mateix any (publicada al Butlletí Oficial de la Província de Lleida, núm. 145).

Ordenança reguladora de l'estacionament limitat de vehicles

El 26 de juliol de 2012 el Ple municipal va aprovar l'Ordenança reguladora de l'estacionament limitat de vehicles, consensuada amb la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC). Amb aquesta normativa, ja en vigor, es creen zones d'estacionament gratuït per un temps limitat a dues hores coincidint amb l'horari comercial (de 9 a 13 h i de 17 a 20 h, de dilluns a dissabte, excepte festius). El Ple del 30 de setembre de 2016 va aprovar-ne una modificació que incorpora la creació de zones verdes al nucli antic. Com a peculiaritat, entre d'altres, s'hi limita l'estacionament a una hora de durada. La nova normativa va entrar en vigor el 21 de desembre del mateix any.

Ordenança municipal general de circulació

Reglament aprovat inicialment pel Ple del 29 de gener de 2015 i elevat a definitiu el 23 de març del mateix exercici. El Ple del 30 de setembre en va aprovar una modificació del capítol quart relatiu a l'estacionament en zones de control horari.

Ordenança reguladora del soroll i les vibracions

El 29 de novembre de 2012 el Ple municipal va aprovar una normativa municipal per prevenir i corregir la contaminació acústica en instal·lacions, maquinàries, projectes constructius, així com en les relacions veïnals, el comportament ciutadà o qualsevol tipus d'activitat econòmica o domèstica.

Ordenança reguladora de la tinença, el comerç i la recollida d'animals domèstics

Aquesta ordenança té per objecte la regulació de la tinença, el comerç i recollida d’animals domèstics de companyia de Solsona per tal de garantir el màxim respecte als drets dels animals, el bon nivell de convivència entre els animals i les persones en el medi urbà i la màxima qualitat de vida possible per a tots. La seva segona modificació, actualment vigent, va ser aprovada l'1 d'abril de 2016.

Ordenança dels establiments de serveis telefònics d'ús públic

21/03/2006 - El Ple de l'Ajuntament va aprovar el 29 de setembre de 2005 una normativa reguladora dels establiments que ofereixen serveis de telefonia. Amb aquesta ordenança es pretén ordenar especialment les instal·lacions i el compliment dels horaris dels locutoris.

Ordenança reguladora de les construccions en sòl no urbanitzable destinades a activitats agrícoles

El 10 de març de 2009 va entrar en vigor l'Ordenança municipal reguladora de les construccions en sòl no urbanitzable destinades a activitats agrícoles, aprovada pel Ple de l'Ajuntament el 18 de desembre del 2008. Les llicències urbanístiques que regula aquesta normativa es refereixen exclusivament a magatzems agrícoles, coberts, casetes d'eines i cabanes de vinya.

Reglament del mercat

31/05/2004 - Reglament del mercat, que se celebra setmanalment, els divendres

Reglament del servei municipal d'abastament d'aigua

Reglament del servei municipal d'abastament d'aigua, modificat pel Ple del 30 d'octubre de 2013.
Accions del document
ADREÇA: C/ Castell, 20 | 25280 SOLSONA | Telèfon: 973 48 00 50 | ajuntament@ajsolsona.cat
HORARI: Dilluns a divendres: 8.30-14.30h | Dissabtes: 9-13h
Disseny web:Grafkic
Programació i allotjament: SEMIC Internet