Imatge capçalera

Solsona

Inici ca L' Ajuntament L'alcalde

L'alcalde

L'alcalde

Benvolgut/uda navegant,

David Rodríguez
  David Rodríguez


Em complau donar-te la benvinguda al portal a Internet de l’Ajuntament de Solsona, la nostra finestra 24 hores oberta a la ciutadania i al món. La xarxa ha esdevingut els darrers anys un canal fonamental en la comunicació bidireccional entre l’Administració i els usuaris.

 

El 2004 vam obrir-hi un web amb aquesta finalitat i, des d'aleshores, l'hem anat ampliant i adequant a les necessitats de difusió de nous serveis i de recepció de les teves inquietuds, així com complementant-ne les funcions amb noves eines digitals, com ara les xarxes socials.   


Amb l’actualitat que tens més a prop, l’agenda d’activitats que es programen a la teva ciutat, la informació relativa als serveis públics que et presta el consistori, els concursos als quals pots participar, entre molts altres aspectes, pots mantenir-te al dia del que t’ofereix Solsona. Al mateix temps, t’animo a fer-nos arribar les teves peticions a través dels correus electrònics de cada regidoria o àrea municipal i fer ús de la seu electrònica. La xarxa ens permet acostar-te l’Ajuntament i recollir les teves aportacions amb totes les garanties de privacitat, veracitat  i actualització de la informació.


Aquesta finestra també ens permet oferir als visitants una visió global de la nostra ciutat, si bé aconsello consultar tota la informació turística a www.solsonaturisme.com. Tot això només pot ser-ne un tast, perquè preferim que et passegis in situ pels nostres singulars carrers i places. Tens a l’abast una ciutat amb un important pòsit d’història i tradició per descobrir.
 

T’animo, doncs, a aprofitar aquesta eina que l’Ajuntament posa a la teva disposició!

 

Pots consultar la meva agenda institucional des d'aquí.
 


David Rodríguez i González, alcalde de Solsona.

Biografia

 

Nascut el 1967, és casat i pare de dos fills. Oriünd d'Oliana, està vinculat a Solsona des del 1981, quan s’hi va desplaçar per motius d’estudi. És tècnic superior en Administració de sistemes informàtics i ha treballat com a matricer.

 

La seva incorporació a l’Ajuntament es va iniciar el juny del 2007, amb el pacte de govern entre les forces d’ERC, El Comú i PSC. Va ser regidor de Salut, Acció Social i Comunicació des d’aquell any i fins al moment d’assumir l’alcaldia, el 23 de gener de 2010, arran de la prematura defunció de l’alcalde Xavier Jounou i Bajo. Durant aquell període també va ser conseller comarcal d’ERC.

 

En les eleccions municipals del 22 de maig de 2011, Rodríguez va revalidar l’alcaldia amb majoria absoluta, igual que en les del 24 de maig del 2015, moment a partir del qual va encetar el seu tercer mandat. En les eleccions al Parlament de Catalunya del mateix any va ser escollit diputat de Junts pel Sí per la circumscripció de Lleida.

 

Així mateix, en el vessant estrictament polític, David Rodríguez és president comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya, de forma provisional, des del congrés del partit celebrat el juliol del 2015. Anteriorment, va ser secretari d’organització dels republicans al Solsonès entre el 2003 i el 2010, i membre de la candidatura de la mateixa formació al Parlament de Catalunya el 2006. 

 

Quant a la seva vinculació amb el teixit associatiu, és soci d’Òmnium Cultural, el Centre d’Estudis Lacetans, el Sol del Solsonès, Amisol i el Centre Excursionista del Solsonès.

 

L'agenda de l'alcalde

Pots consultar cada setmana l'agenda institucional de l'alcalde al Portal de Transparència (apartat La Transparència > Informació institucional).

"Un cafè amb l'alcalde"

 Al voltant d’un cafè, els afers públics poden ser tractats més distesament i amb més interès. L’alcalde de Solsona, David Rodríguez, s’ha proposat compartir taula en un bar amb la ciutadania cada quinze dies per parlar de tot allò que preocupi els solsonins i que sigui competència de l’Ajuntament. 

 
Cadascú que hi participi es pagarà la consumició, per tal d’evitar malentesos. 
 
«L’objectiu d’aquests cafès és oferir a tothom la possibilitat de parlar amb l’alcalde sense els formalismes de la casa consistorial. Però això no pot costar ni un euro a les arques municipals» (D. Rodríguez)
 
Aquestes trobades estan pensades per tractar qualsevol tema que interessi els assistents. Amb tot, si hi ha determinats col·lectius que volen abordar un àmbit concret, poden demanar-ho amb antelació a través del correu electrònic alcaldia@ajsolsona.cat
 
«Han de quedar al marge d’aquestes convocatòries aquelles qüestions molt puntuals que afecten a títol particular, per a les quals es pot concertar una reunió al despatx de l’alcalde». «En aquestes trobades col·lectives s’hi ha de parlar de temes d’actualitat local que puguin interessar a tots». 
 
Accions del document
ADREÇA: C/ Castell, 20 | 25280 SOLSONA | Telèfon: 973 48 00 50 | ajuntament@ajsolsona.cat
HORARI: Dilluns a divendres: 8.30-14.30h | Dissabtes: 9-13h
Disseny web:Grafkic
Programació i allotjament: SEMIC Internet