Imatge capçalera

Solsona

Inici ca L' Ajuntament Agenda 21

Agenda 21 de Solsona

Documents Agenda 21>>    |    Notícies Agenda 21>>

 

 

Què és l'Agenda 21?

L’Agenda 21 és una eina de planificació estratègica del desenvolupament local, que abraça els tres eixos sobre els quals gira el desenvolupament sostenible: l’econòmic, l’ambiental i el social. Té el seu origen a la Cimera de la Terra (Rio de Janeiro, 1992), i a nivell local europeu, l’any 1994 es va aprovar la Carta d’Aalborg, que suposa el compromís polític per fer l’Agenda 21. L’Ajuntament de Solsona ja hi està adherit. Solsona va impulsar aquest projecte, elaborat mitjançant un procés participatiu

 

El projecte conté un recull de dades tècniques i una diagnosi ambiental participativa. Fruit d’aquestes fases i dels tallers de propostes es va obtenir un Pla d’Acció Ambientall’eina base per al municipi que permet, a través d’unes línies i accions estratègiques, treballar per a un desenvolupament sostenible.


 

El concepte de desenvolupament sostenible sorgeix de la constatació que el ritme de consum i explotació de la nostra societat ens condueix a l’esgotament dels recursos naturals del planeta i que, per tant, ens cal trobar la manera de continuar progressant sense posar en perill el nostre futur. Per tant, podem dir que un desenvolupament sostenible és aquell que satisfà les necessitats del present sense comprometre la capacitat de les generacions futures per cobrir les pròpies necessitats.

 

Accions del document
ADREÇA: C/ Castell, 20 | 25280 SOLSONA | Telèfon: 973 48 00 50 | ajuntament@ajsolsona.cat
HORARI: Dilluns a divendres: 8.30-14.30h | Dissabtes: 9-13h
Disseny web:Grafkic
Programació i allotjament: SEMIC Internet