Imatge capçalera

Solsona

Inici ca Notícies Arrenca la 364a Festa Major de Solsona amb la trabucada del ‘Rosta Xic’

Arrenca la 364a Festa Major de Solsona amb la trabucada del ‘Rosta Xic’

Pronuncia la salutació des del balcó consistorial el primer tinent d’alcalde, per l’absència de David Rodríguez, que participa al Ple del Parlament

07/09/2017
Els gegants de Solsona ja han començat a trepitjar carrer escortats per desenes de famílies. Al punt del migdia, com mana la tradició, la ciutat ha donat el tret de sortida oficial a la seva 364a Festa Major, que s’allargarà fins al dia 11. L’arrencada simbòlica l’ha donat una trabucada des de l’Ajuntament a càrrec del trabucaire Josep Maria Ramellat, el “Rosta Xic”. La salutació des del balcó consistorial l’ha pronunciat Lluís-Xavier Gonzàlez, primer tinent d’alcalde, per l’absència de David Rodríguez, que com a diputat participa “en un transcendental Ple al Parlament, que representa l’inici del final del camí cap a una Catalunya sobirana”, tal com ha excusat Gonzàlez. 
 
Des del 2014 aquest acte inicial cedeix el protagonisme a l’integrant més veterà de la colla de Trabucaires de Solsona. Josep Maria Ramellat (Solsona, 1961) va ingressar al grup el 1994, coincidint amb la commemoració dels 400 anys de ciutat. El segon de vuit germans i pare de dos fills, es dedica professionalment a la construcció i ha fet del món del trabuc la seva principal afició. El primer tinent d’alcalde l’ha qualificat com “un solsoní de soca-rel”, que va entrar a la colla de la mà del seu pare, el també trabucaire Joan Ramellat, desaparegut fa pocs dies. El Rosta Xic és “un dels incondicionals, que participa a totes les sortides que pot”
 
Acompanyat de la regidora de Cultura i presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, i altres membres de la corporació, Lluís-Xavier Gonzàlez ha remarcat que aquesta edició de la Festa Major ha fet un esforç per incorporar aquelles propostes sorgides del si dels col•lectius, entitats i ciutadans, amb un programa empedrat de novetats. “No són canvis plantejats només per nosaltres, sinó que són modificacions que responen a la voluntat que la festa s’adapti a les noves inquietuds que ens manifesteu”, ha dit en al•lusió a les aportacions recollides en el marc d’un procés participatiu realitzat l’any passat.  
 
Des del balcó consistorial, el representant municipal ha emplaçat solsonins i visitants a viure “la festa de tots, la millor manera d’encetar una tardor que se’ns presenta apassionant i extraordinària”. “Hem de ser capaços de demostrar, una vegada més, sigui en l’àmbit festiu estrictament local, com en qualsevol altre que ens defineix com a comunitat, que la cohesió fa la força”.  
 
Tot seguit, ha començat la primera cercavila d’aquests dies, amb el pregoner per anunciar la celebració, els gegants i l’Orquestra Patinfanjàs. El programa continuarà aquesta tarda amb el setè Concurs de músics al carrer a la plaça de Sant Pere i, al vespre, el cant de la Salve a la capella de la Mare de Déu del Claustre, seguit del castell de focs. Durant la tarda també s’inauguren exposicions a diferents espais de la ciutat. L’oferta nocturna consistirà en la primera funció de l’obra que estrena Lacetània Teatre, un concert d’havaneres amb Port Bo a la plaça de Sant Joan i el primer concert jove, a càrrec de Band’d’festa, Caipirinhas Rumerus i DJ Sendo, a la Sala Polivalent.
 

Participació de la consellera Borràs

 

Demà divendres han confirmat la seva participació als actes centrals de la Festa Major la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, així com diversos alcaldes de la comarca.   
 
Accions del document
ADREÇA: C/ Castell, 20 | 25280 SOLSONA | Telèfon: 973 48 00 50 | ajuntament@ajsolsona.cat
HORARI: Dilluns a divendres: 8.30-14.30h | Dissabtes: 9-13h
Disseny web:Grafkic
Programació i allotjament: SEMIC Internet