Imatge capçalera

Solsona

Inici ca Notícies CONVOCATÒRIA DE PLE: El govern solsoní proposa congelar la majoria d'ordenances fiscals per al 2018

CONVOCATÒRIA DE PLE: El govern solsoní proposa congelar la majoria d'ordenances fiscals per al 2018

El Ple votarà iniciar un procés participatiu per denominar plaça 1 d’octubre a l’espai situat davant la Sala Polivalent

10/10/2017
L’aprovació de la modificació de les ordenances fiscals de Solsona per a l’any que ve, amb la congelació de la majoria de tributs, és un dels principals punts de l’ordre del dia del Ple municipal que se celebrarà aquest divendres, dia 13, a les nou del vespre. També s’hi votarà iniciar un procés participatiu per denominar plaça 1 d’octubre a l’espai situat davant la Sala Polivalent, seu del col•legi electoral del referèndum. Aquesta és la sessió ordinària de final de setembre que es va ajornar en coincidir amb el darrer dia de la campanya electoral per al referèndum. 
 
Segons avança el regidor d’Hisenda, Ramon Xandri, “pràcticament totes les ordenances fiscals es mantenen”. Entre les modificacions més destacables, hi ha un increment del 3,9 per cent en l’impost sobre els vehicles de tracció mecànica. Amb tot, augmenta la bonificació per carburant, que passa del 50 al 90 per cent els dos primers anys de la quota de l’impost per als vehicles menys contaminants –i es manté en el 50 per cent el tercer i quart. 
 
També són novetats l’establiment d’una fiança de 150 euros que s’estableix per a actes a la via pública per garantir que es deixi neta; l’exempció de la taxa per a l’expedició de documents administratius per a joves en edat escolar i persones a l’atur; la creació d’una taxa de 20 euros per al canvi de nom del comptador de l’aigua; l’entrada reduïda a les piscines municipals d’1,5 euros a partir de les sis de la tarda; el lloguer d’un equip petit de megafonia per a entitats esportives i culturals, i la bonificació del 50 per cent de la taxa de la Sala Polivalent a les empreses de la ciutat, entre d’altres.  
 
Encara en matèria fiscal, la corporació municipal deliberarà sobre una moció del grup d’Alternativa per Solsona-CUP per deixar d’aplicar l’exemplció de l’impost de béns immobles als edificis que són propietat de l’Església i dels quals se’n treu un rendiment econòmic. 
 
A banda d’aquests punts, l’ordre del dia del Ple inclou una proposta per iniciar un procés participatiu per denominar l’espai de davant de la Sala Polivalent, on es va ubicar el col•legi electoral de l’1-O, plaça de l’1 d’octubre. Aquesta iniciativa sorgeix del si del Comitè de Defensa del Referèndum al Solsonès, que va dur a terme una votació popular simbòlica en el marc dels actes de l’aturada de país, el passat dia 3, i d’una proposta de resolució al Ple del grup municipal del PDeCAT. Segons el text d’aquesta formació, posant aquest nom a aquest emplaçament, que fins ara no en té cap, “es pretén guardar a la memòria de la ciutat la mobilització sense precedents que va realitzar la ciutadania per defensar el referèndum”. Alhora, defensa que “els valors pacífics i democràtics mostrats pels nostres conciutadans han de prevaldre per sempre més com a mostra d’orgull i exemple davant la brutalitat dels atacs perpetrats per l’estat espanyol”.  
 

Condemna a les agressions policials

 

Precisament, el plenari també aprovarà una moció conjunta de condemna a la brutalitat policial de l’estat a Catalunya. Entre altres acords, mostra la solidaritat de l’Ajuntament amb els municipis afectats i les persones que van resultar ferides el dia 1, exigeix la dimissió de tots els càrrecs polítics implicats en l’exercici de la violència i “la retirada immediata dels efectius policials dels cossos de l’Estat que van ser destinats a Catalunya per reprimir el referèndum”. 
 
 

Ordre del dia:

 

1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior
2. Aprovació provisional de la modificació d’ordenances, taxes i impostos
3. Acceptació de la subvenció pel sosteniment del funcionament de les escoles de música de titularitat de les corporacions locals per al curs 2015-2016, atorgat pel Departament d’Ensenyament
4. Moció de condemna a la brutalitat policial de l’Estat a Catalunya
5. Proposta per iniciar un procés participatiu per denominar plaça 1 d’octubre a la plaça situada davant la Sala Polivalent
6. Moció del grup municipal d’ApS-CUP per deixar d’aplicar l’exempció de l’IBI als edificis que són propietat de l’Església i que s’utilitzen per realitzar activitats econòmiques
7. Informes i resolucions
8. Precs i preguntes
Accions del document
ADREÇA: C/ Castell, 20 | 25280 SOLSONA | Telèfon: 973 48 00 50 | ajuntament@ajsolsona.cat
HORARI: Dilluns a divendres: 8.30-14.30h | Dissabtes: 9-13h
Disseny web:Grafkic
Programació i allotjament: SEMIC Internet