Imatge capçalera

Solsona

Inici ca Notícies El Solsonès crea la primera jornada per atraure talent femení de tot Catalunya

El Solsonès crea la primera jornada per atraure talent femení de tot Catalunya

— arxivat sota:

Talentària convoca emprenedores, artistes, dissenyadores i artesanes el 20 de maig a Solsona

06/04/2017
Gemma Fillol, Andrea Vilallonga, Anna Díez i Cristina Camarena són algunes de les expertes que participen en la primera edició
Les inscripcions s’obren aquest divendres fins al 10 de maig a través del web www.talentaria.cat
 
De la voluntat d’unir talent femení d’arreu del país i territori neix Talentària, la primera jornada formativa per a emprenedores, artistes, dissenyadores i artesanes. Es durà a terme el 20 de maig a Solsona sota el títol “Branding 360o. Les claus per crear una marca amb essència” i, en aquesta primera edició, se centrarà en la creació de marca. L’organitzen la regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament solsoní i el Consell Comarcal del Solsonès, a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), amb la participació de tres professionals locals i la col•laboració de diversos ens. 
 
Després de sis edicions dels cicles de seminaris de lideratge femení organitzats pel consistori amb el suport del Consell Comarcal, s’ha decidit madurar la iniciativa i convertir-la en un nou projecte. “Talentària és un pas endavant, realitzat amb la confiança i aposta d’algunes participants als seminaris d’aquests últims anys, que ambiciona de convertir Solsona en l’epicentre del talent femení”, destaca la regidora de Polítiques d’Igualtat, Yasmina Valderrama. Aquest projecte “té essència per si mateix, amb cos i veu, ja que vol representar totes aquelles dones que cada dia aixequen el seu negoci amb el plus de conciliar-lo amb la vida familiar”
 
La temàtica d’enguany s’ha escollit tenint en compte que la creació de la marca “és una qüestió transversal que afecta totes les emprenedores i professionals que vulguin construir un projecte sòlid”, en tant que els permetrà “diferenciar-se i connectar d’una manera directa amb el seu públic objectiu”, apunta la tècnica responsable del SIAD del Solsonès, Maribel Bella.  
 
La jornada es desenvoluparà a les instal•lacions de la seu del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i començarà a les nou del matí. La primera ponència porta per títol “Els sis valors d’una marca amb essència” i anirà a càrrec de l’experta en màrqueting emocional i esdeveniments Gemma Fillol. Hi desgranarà aquells factors que fan que una marca arribi al seu públic, es consolidi, sedueixi i captivi qui interactuï amb ella. 
 
La segona part del matí es titula “Marques que ens parlen de marca” i té l’objectiu d’analitzar la marca des dels vessants del producte, la imatge i el packaging i la connexió amb el territori. Consistirà en una sèrie de converses conduïdes per Cristina Camarena, directora de la revista Kireei, i hi participaran les responsables d’Obrador Xisqueta, Grow Disseny i Comunicació i Numon. 
 
Abans del dinar, l’assessora Andrea Vilallonga serà l’encarregada de parlar de comunicació i imatge personal per a emprenedores. Ho farà a través d’una càpsula que duu per nom “Mira’t” i que donarà eines de lideratge, carisma i comunicació a les assistents. 
 
La jornada també té lloc per a un taller pràctic, en aquest cas sobre l’ús per a les marques de la xarxa social de fotografia per excel•lència. Es titula “Instagram 5x5” i anirà a càrrec de la bloguera i formadora Anna Díez, a la tarda després d’un dinar al jardí del restaurant Can Mascaró. Tot seguit, tindrà lloc l’acte de cloenda, que inclourà una actuació musical de l’artista solsonina Alba Marbà. 
 

Un aparador de professionals del territori 

 

Tanmateix, Talentària va més enllà d’una jornada d’un dia. “És un procés de creació d’un projecte participat per diverses professionals del territori”, tal com posa de relleu Yasmina Valderrama. En aquesta ocasió hi han participat la dissenyadora Anna Serra, de Grow Disseny i Comunicació, que ha estat l’encarregada de crear la imatge gràfica de la iniciativa; l’artista plàstica Aurembiaix Sabaté, autora de l’obra que, amb el títol “Essència”, representarà la temàtica d’enguany, i, finalment, la fotògrafa Kàtia Prat serà l’encarregada de fotografiar l’esdeveniment i crear imatges de difusió per a les xarxes socials.
 

Inscripcions a partir d’aquest divendres

 

Les inscripcions a la jornada del 20 de maig estaran obertes del 7 d’abril al 10 de maig i es cursaran en línia. Caldrà omplir el formulari disponible al web www.talentaria.cat. Les places són limitades i el preu és de 65 euros, que inclou materials, esmorzar i dinar. 
 
Per a més informació es pot contactar amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Solsonès a través del telèfon 973483234, o bé del correu electrònic atenciodona@solsones.ddl.net.
 

Voluntat de continuïtat

 

Talentària es concep com un projecte a llarg termini que es concretarà en una sessió formativa anual que aconsegueixi atraure emprenedores de tot Catalunya. Cada edició tindrà una temàtica central, combinarà ponències, experiències i tallers pràctics amb música i art. També “es vol consolidar la col•laboració d’artistes i dissenyadores locals per tal que aportin la seva expertesa a l’organització d’aquest esdeveniment”, segons explica Maribel Bella. 
 
Aquesta nova jornada és una iniciativa de la regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Solsona i del Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal amb la col•laboració del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, la Diputació de Lleida, l’Institut Català de les Dones, l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i l’Associació d’Artesans i Productors de Qualitat del Solsonès. 
 

 

Accions del document
ADREÇA: C/ Castell, 20 | 25280 SOLSONA | Telèfon: 973 48 00 50 | ajuntament@ajsolsona.cat
HORARI: Dilluns a divendres: 8.30-14.30h | Dissabtes: 9-13h
Disseny web:Grafkic
Programació i allotjament: SEMIC Internet