Imatge capçalera

Solsona

Inici ca Notícies La Festa Major de Solsona viu una jornada central especial amb els ballets dins la catedral

La Festa Major de Solsona viu una jornada central especial amb els ballets dins la catedral

No hi ha previst anul•lar cap cita de les programades malgrat l’amenaça de pluja

09/09/2017
El dia central de la Festa Major de Solsona ha estat passat per aigua, però ni aigualit ni deslluït. Per segona vegada a la història, després del Corpus del 2008, la pluja ha tornat a posar a prova la capacitat d’improvisació per garantir mantenir el plat fort del pinyol de la festa, i els ballets de la imatgeria festiva s’han aconseguit desplegar en el marc insòlit de la catedral. Inicialment no està previst tampoc que s’hagi d’anul•lar cap cita de les programades per avui a la tarda i nit. 
 
Amb el consentiment del bisbe i del capítol catedralici, les danses tradicionals de la festa patrimonial d’interès nacional de Solsona han congregat centenars de persones al peu de la nau central del temple. “No ha estat fàcil, perquè el temps no ens ha acompanyat, però el resultat ens ha brindat unes imatges especials que recordarem amb els anys”, ha dit l’alcalde, David Rodríguez, que ha agraït “l’esforç de tots per fer-ho possible”, especialment de l’Agrupació de Geganters. “Hi han col•laborat no només els geganters, sinó també antics geganters i molts altres ciutadans que tenien ganes de viure la festa”, ha expressat el macip major de l’agrupació, Gerard Casas, que també s’ha mostrat satisfet de la jornada.
 
Avui les personalitats convidades a la comitiva municipal han estat l’alcaldessa i un regidor de Roses, Montse Mindan i Juan Fernández, com a mostra d’agraïment al tracte rebut pels solsonins que a principi d’agost es van veure afectats per un fatal accident a la població empordanesa. 
 
Ahir va ser la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, qui va participar en els actes tradicionals de la festa. Justament l’endemà de dos dies intensos al Parlament de Catalunya, per a Borràs, la jornada d’ahir coincidia “amb un ‘vinga, som-hi!’ d’un procés esperançador i molt il•lusionant per al futur”, va manifestar. 
 
“Ens trobem a pocs dies de donar la veu al conjunt dels ciutadans d’aquest país, que és la millor manera de decidir les coses”, va remarcar la consellera. “I sé que a Solsona ho heu tingut molt clar des de fa molt temps”. En aquest sentit, Borràs va recordar, emocionada, com el consistori solsoní va ser el primer de Catalunya on només va onejar la senyera, quan Ramon Llumà n’era alcalde. 
 

L’any del ‘sí’

 

De fet, aquesta Festa Major ha estat marcada pels clams d’independència. Al moment del solemne ball de l’àliga, ahir, va desplegar-se una pancarta gegant de l’ANC pel sí, i en finalitzar els ballets, la plaça va entonar el cant d’Els Segadors acompanyada per la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. Prèviament, a la catedral, el bisbe, Xavier Novell, va expressar el seu suport a la consellera i a l’alcalde i diputat. El prelat va qualificar de “digníssim” el paper dels diputats a favor del referèndum i del govern de la Generalitat. “És de justícia que el poble pugui decidir el seu futur”.  
 
Pel que fa a les convocatòries nocturnes dels primers dies de Festa Major, el balanç de l’organització és positiu. Al Concurs de músics van assistir-hi més d’un centenar de persones; a la primera nit jove organitzada per Joventut Solsonina, prop de 700; al concert d’havaneres, 450; al correfoc i concert muntat pel Consell d’Adolescents, uns 150 assistents, el mateix volum que va acudir al ball amenitzat per l’orquestra Junior’s.  
 
Accions del document
ADREÇA: C/ Castell, 20 | 25280 SOLSONA | Telèfon: 973 48 00 50 | ajuntament@ajsolsona.cat
HORARI: Dilluns a divendres: 8.30-14.30h | Dissabtes: 9-13h
Disseny web:Grafkic
Programació i allotjament: SEMIC Internet