Imatge capçalera

Solsona

Inici ca Notícies La presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia parla a Solsona de la dona i les carreres tecnològiques

La presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia parla a Solsona de la dona i les carreres tecnològiques

Núria Salán tanca el dia 13 els espais de debat del Fòrum del Talent

30/11/2017
La presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia i Premi Dona i Tecnologia de la Fundació Orange, Núria Salán, parlarà a Solsona de l’encara existent manca de paritat en les carreres d’àmbit tecnològic. Amb una ponència que porta per títol “Dones, ciència i tecnologia, una carrera de fons”, Salán protagonitza el proper 13 de desembre el darrer espai de debat del Fòrum del Talent Solsona i Cardona, impulsat per l’Agència de Desenvolupament Local. 
 
Aquesta sessió, que és oberta a tothom, tindrà lloc a dos quarts de nou del vespre al saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató. L’organització agraeix la inscripció prèvia, que es pot fer en línia, al web www.adlsolcar.cat, per correu electrònic, a forum@adlsolcar.cat, o bé telèfonicament al 973481009 o al 936892287.
 
Salán, que és investigadora i professora al Departament de Ciència dels Materials i Enginyeria Metal•lúrgica de la Universitat Politècnica de Catalunya, explicarà quin ha estat el rol de les dones en l’evolució social i tecnològica de la societat i comentarà anècdotes i dades numèriques d’abans i d’ara. Igualment, posarà en relleu la poca visibilitat que històricament ha tingut la dona en entorns tecnològics, i com s’arrosseguen encara estereotips que no afavoreixen l’apropament de les joves a les titulacions d’aquest àmbit.
 
De fet, en l'actualitat, homes i dones accedeixen a la formació universitària aparentment en paritat, però a les titulacions de caràcter tecnològic encara no s'ha assolit un mapa de població que reprodueixi els percentatges de la societat. La ponent ha participat en diverses activitats d'investigació sobre dones i tecnologia, des de la promoció de l’apoderament de les noves generacions de dones tecnòlogues.
 
El debat conjunt dels sectors públic i privat és l’objectiu del Fòrum del Talent Solsona i Cardona, a fi de repensar el model socioeconòmic del territori. El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.
 
Accions del document
ADREÇA: C/ Castell, 20 | 25280 SOLSONA | Telèfon: 973 48 00 50 | ajuntament@ajsolsona.cat
HORARI: Dilluns a divendres: 8.30-14.30h | Dissabtes: 9-13h
Disseny web:Grafkic
Programació i allotjament: SEMIC Internet