Imatge capçalera

Solsona

Inici ca Notícies Solsona centra en el canvi la tercera “Jornada amb tracte”, adreçada a professionals de l’atenció a la gent ...

Solsona centra en el canvi la tercera “Jornada amb tracte”, adreçada a professionals de l’atenció a la gent gran de tot Catalunya

— arxivat sota:

Se celebrarà el 27 de novembre al matí a les instal•lacions del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya

09/11/2017
L’ètica, l’atenció centrada en la persona, la creativitat i la comunicació social són els temes d’aquesta edició 
Les inscripcions són gratuïtes i es cursen en línia fins al proper dia 22 
 
 
“De la idea al canvi” és l’eslògan de la tercera Jornada amb tracte, que tindrà lloc a Solsona el dia 27 d’aquest mes. Un any més, l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès organitzen un espai de formació, reflexió i innovació adreçat als professionals que treballen en l’àmbit social, sociosanitari o d’atenció a la gent gran d’arreu del territori català. 
 
En aquesta edició s’ha volgut posar el focus en el canvi, en tant que en aquests moments s’està produint un replantejament de les polítiques adreçades a les persones grans, que passen per una atenció més individualitzada i una aposta per la innovació en quest camp. 
 
Es parteix de la constatació que “aquests canvis poden ser difícils d’aplicar pels centres i els equips de professionals amb el tren en marxa”, segons expliquen des dels Serveis Socials Bàsics del Solsonès, responsables de la coordinació de la jornada. Concretament, s’abordaran tres perspectives: la de l’ètica, la de l’atenció centrada en la persona i la de la comunicació i la creativitat en el camp social. 
 
Per fer-ho, hi haurà com a ponents Begoña Román, doctora en Filosofia i professora de la Universitat de Barcelona; Estanis Vayreda, director de l’empresa de serveis públics d’acció social Sumar, i els comunicadors Enric Bastardas i Dani Sala. 
 
Una edició amb novetats 
 
Enguany aquesta convocatòria presenta novetats. Tenint en compte l’aforament limitat i la voluntat de donar cabuda al màxim nombre de professionals possible, la jornada s’adreça exclusivament a treballadors en actiu de l’àmbit social, sanitari i de l’atenció a les persones grans en general. 
 
També s’ha optat per un canvi d’ubicació per donar facilitats i millorar el confort dels assistents. Així, la jornada se celebrarà a la seu del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, ubicada a la carretera de Sant Llorenç (km 2).  
 
Les inscripcions continuen sent gratuïtes i es poden formalitzar a través d’un formulari disponible al web de la campanya (www.campanyatractambe.com) abans del dia 22 de novembre. Com a novetat, s’ofereix la possibilitat als assistents de dinar amb un menú tancat pel preu de 15 euros. Al moment de la inscripció cal indicar si interessa aquesta reserva. Per qualsevol dubte o aclariment, es pot contactar amb els Serveis Socials al telèfon 973483234, o bé per correu electrònic a tractambe@gmail.com.
 
Un referent formatiu a nivell nacional
 
A la primera edició de la Jornada amb tracte van participar-hi 120 professionals d’arreu del país, procedents sobretot de les demarcacions de Lleida i Barcelona. L’any passat, l’assistència va pujar fins als 150 tècnics. L’èxit de la convocatòria “l’avala com un referent formatiu a nivell nacional que genera un espai de reflexió i debat per assolir una millor atenció a les persones grans”, destaca l’organització.  
 
Aquesta iniciativa, de caràcter anual, va sorgir de la premiada campanya de sensibilització del Solsonès “Tracta’m bé”, nascuda fa poc més de cinc anys per prevenir els maltractaments a les persones grans. Des d’aleshores, diversos municipis catalans s’hi han emmirallat i han importat les accions realitzades aquí.  
 

 

Accions del document
ADREÇA: C/ Castell, 20 | 25280 SOLSONA | Telèfon: 973 48 00 50 | ajuntament@ajsolsona.cat
HORARI: Dilluns a divendres: 8.30-14.30h | Dissabtes: 9-13h
Disseny web:Grafkic
Programació i allotjament: SEMIC Internet