Imatge capçalera

Solsona

Inici ca Notícies Una cinquantena de ciutadans del Solsonès es familiaritzen amb el vehicle elèctric durant la Setmana de la ...

Una cinquantena de ciutadans del Solsonès es familiaritzen amb el vehicle elèctric durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

La caminada i la pedalada porta 87 persones de Solsona a Lladurs

10/10/2017
Durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Solsona, entre els dies 2 i 8, una cinquantena de persones han pogut conèixer les particularitats de la conducció d’un automòbil elèctric, la principal novetat d’enguany. Ho van fer de dimecres a divendres mitjançant cursos de conducció específics i dissabte en el circuit tancat habilitat a l’aparcament de la plaça de les Moreres. Ha estat una iniciativa de l’àrea de Transport Públic del Consell Comarcal i la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament amb el suport de la Federació d’Autoescoles de Catalunya i Empresaris per al Solsonès. 
 
Si bé el balanç de l’organització és molt positiu, l’assistència a la formació que es va oferir gratuïtament es va veure afectada per les circumstàncies excepcionals de l’actualitat del país, i tan sols deu persones van prendre-hi part. Amb tot, més de 40 ciutadans van comprovar la senzillesa i la tranquil•litat de la conducció dels vehicles disponibles al circuit de dissabte, amb unes prestacions superiors a les dels cotxes homòlegs convencionals. 
 

Aviat, un punt de càrrega d’accés públic 

 

L’estalvi energètic i econòmic –menys de 2 euros per cada 100 quilòmetres, gratuïtat dels peatges i zones d’estacionament limitat, entre d’altres–, la infraestructura de recàrrega disponible al territori, la contaminació zero, la dràstica reducció del soroll, i els ajuts i incentius econòmics són alguns dels avantatges d’aquest tipus d’automòbils. La regidoria de Medi Ambient preveu instal•lar a Solsona un punt de càrrega d’accés públic i gratuït les pròximes setmanes. S’ubicarà a l’aparcament de la plaça de les Moreres i tindrà dos endolls, un de càrrega semiràpida i un altre de lenta. 
 
A banda d’aquesta campanya, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura es va tancar diumenge amb una caminada i una pedalada de Solsona fins al castell de Lladurs, una activitat en la qual van participar una norantena de ciutadans, 65 a peu i 22 en bicicleta. Si bé els dos grups van seguir rutes diferents, van coincidir a les visites guiades. 
 
La primera parada es va fer a l’antiga captació d’aigua de la mina de Solsona, on es va explicar com arribava l’aigua a la població durant l’edat mitjana i la necessitat de noves infraestructures el segle XVIII, quan es va duplicar. La segona va culminar al castell de Lladurs, on els participants van gaudir d’una mescla de llegendes i història des dels sarraïns fins als carlins. Van col•laborar en aquesta activitat el Centre Excursionista del Solsonès i els Amics de la Bicicleta. 
 
Accions del document
ADREÇA: C/ Castell, 20 | 25280 SOLSONA | Telèfon: 973 48 00 50 | ajuntament@ajsolsona.cat
HORARI: Dilluns a divendres: 8.30-14.30h | Dissabtes: 9-13h
Disseny web:Grafkic
Programació i allotjament: SEMIC Internet