Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / S’inicia el procés participatiu per elaborar l’Agenda 21 de Solsona

S’inicia el procés participatiu per elaborar l’Agenda 21 de Solsona

Es tracta d’un pla estratègic de desenvolupament local a partir dels eixos econòmic, ambiental i social

La regidoria de Medi Ambient de Solsona donarà el tret de sortida al procés participatiu de l’Agenda 21 dimarts vinent, dia 22 de setembre, amb un acte de presentació pública que tindrà lloc a la sala cultural del consistori a 2/4 de 9 del vespre. L’elaboració d’aquesta eina de planificació estratègica de desenvolupament local és un projecte impulsat per l’Ajuntament amb el suport econòmic de la Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida. El Centre de Desenvolupament Rural Integrat de Catalunya (Cedricat) serà l’encarregat d’executar-lo.

En la gestació de l’Agenda 21, que ha d’integrar les polítiques ambientals, econòmiques i socials amb criteris de sostenibilitat, es considera cabdal el treball conjunt entre les administracions públiques i els agents socials. El procés participatiu constitueix una de les fases més importants del projecte, ja que “és imprescindible recollir les opinions d’aquelles persones que millor coneixen el territori, les que hi habiten i les que saben de primera mà què hi succeeix”, segons assenyala l’equip tècnic.

Per això, el procés participatiu s’encetarà dimarts i s’allargarà fins al març de l’any que ve a través de diversos canals. A partir de la informació recollida es realitzarà una diagnosi ambiental participativa, que identificarà els punts forts i els punts febles que presenta Solsona, i el Pla d’acció ambiental, l’eina de planificació que establirà les línies d’actuació que ha de seguir el municipi en aquest àmbit els propers anys.

L’exemple de Santa Coloma de Farners

La regidoria de Medi Ambient anima al conjunt de la ciutadania a assistir a l’acte públic de dimarts vinent, al qual també s’ha convidat per escrit el teixit associatiu. S’hi explicaran amb detall les fases, la metodologia i els objectius de l’Agenda 21. A més, hi participarà el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, Josep Cullell, que exposarà l’exemple seguit a la capital de la comarca de la Selva per elaborar aquest projecte. Igual que a Solsona, la voluntat d’aquesta ciutat gironina passava per impulsar un model de desenvolupament local sostenible per garantir el progrés social i econòmic mantenint, alhora, la integritat ecològica del territori.

D’altra banda, tothom qui estigui interessat a participar en aquesta fase de l’Agenda 21, però que no pugui assistir a la primera sessió informativa, podrà mantenir-se’n al corrent a través d’un apartat que s’activarà aquesta setmana en aquest web municipal. També es pot contactar directament amb l’equip tècnic redactor del projecte per correu electrònic, a través de l’adreça agenda21@ajsolsona.cat, o bé per telèfon, al número 973 48 43 20.

El primer pas que va dur a terme l’Ajuntament de Solsona per comprometre’s a dissenyar un pla estratègic de desenvolupament sostenible per al municipi va ser l’adhesió a la Carta de les Ciutats Europees cap a la Sostenibilitat, altrament coneguda com a Carta d’Aalborg, la primavera de l’any passat. Mitjançant un acord de Ple, el consistori va adoptar el compromís d’implementar polítiques i actuacions amb finalitats ecològiques per avançar cap a un model de desenvolupament que no hipotequi les generacions futures.

arxivat sota:

Banners