Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / Actes divulgatius, populars i reivindicatius per commemorar el Dia Internacional de les Dones a Solsona

Actes divulgatius, populars i reivindicatius per commemorar el Dia Internacional de les Dones a Solsona

La ciutat té convocatòries aquest dijous i diumenge organitzats per institucions i entitats civils

Solsona commemora el Dia Internacional de les Dones amb dos actes, aquest dijous, i la primera Jornada de la Dona Treballadora, diumenge, en què es combinen convocatòries divulgatives, populars i reivindicatives. La primera cita, aquest 8 de març a les dotze del migdia davant l’Ajuntament, serà la lectura d’un manifest institucional, mentre que a la tarda hi haurà la presentació del llibre de la psicòloga i coach Hermínia Gomà, Autoestima para vivir, organitzada per la regidoria de Polítiques d’Igualtat i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal.

Al punt del migdia, la regidora de Polítiques d’Igualtat, Yasmina Valderrama, serà l’encarregada de llegir el manifest institucional, consensuat per la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. Entre altres membres de la corporació, també hi serà present l’alcalde, David Rodríguez.

A les set de la tarda a la Biblioteca Carles Morató, Hermínia Gomà parlarà del llibre Autoestima para vivir (Ed. Paidós, 2018), adreçat a persones que vulguin millorar la seva autoestima, així com pares i mares, directius, professors o  responsables d’equips de persones que busquin recursos per reforçar l’autoestima de les persones sobre les quals tenen influència. Gomà és la fundadora i directora de l’Institut Gomà, psicòloga, coach personal i professional, professora de la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB i directora de l’Escola de Coaching Teleològic.

Diumenge, d’altra banda, en el marc de la primera Jornada de la Dona Treballadora, l’Associació de Dones del Solsonès proposa una caminada i una sessió de body pump obertes a tothom a la plaça del Camp sota el lema “Ens movem per a les dones”. La caminada, de 7,5 quilòmeters, portarà les persones participants fina a la Font Salada en una ruta preparada per l’alumnat de 2n d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta. En aquest cas, el preu del tiquet és de 4 euros i inclou avituallament i un obsequi. La caminada començarà a les nou del matí i les inscripcions, a partir de mitja hora abans. La sessió de body pump, a partir de les onze, serà gratuïta.

Presentació de la campanya ‘Fem-nos lliures’

A partir de les dotze del migdia, el focus d’atenció es desplaçarà al portal del Castell, amb la presentació de la campanya “Fem-nos lliures”, impulsada pel Grup de Gèneres del Casal Popular La Fura amb la col·laboració de l’Ajuntament de Solsona. Aquesta iniciativa té com a objectiu sensibilitzar i formar la població per garantir el respecte i la convivència. Entre altres temes, s’hi tracten les agressions sexistes, els estereotips, el mite de l’amor romàntic, el col·lectiu LGTBI i les discriminacions que pateix. En finalitzar aquesta presentació, es convidarà les persones assistents a un vermut musical amb Júlia Xandri i Carla Bellera.  

 

Banners