Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

L'Ajuntament
Sou a: Inici / L'Ajuntament / 28M / Eleccions municipals del 28 de maig de 2023

28M / Eleccions municipals del 28 de maig de 2023

El 28 de maig estem convocats a les urnes per escollir els 13 regidors i regidores que representaran la ciutadania al Ple municipal de l'Ajuntament de Solsona durant el mandat 2023-2027.

28M

CALENDARI

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) del 4 d'abril del 2023 va publicar la convocatòria de les eleccions municipals del 28 de maigConsulta aquí el calendari de les eleccions municipals d'enguany.

 

CANDIDATURES

Un total de set candidatures es presenten a les eleccions a l'Ajuntament de Solsona. Aquestes són les llistes definitives, publicades el 2 de maig.

 

UN ÚNIC COL·LEGI ELECTORAL AMB DEU MESES 

El cens electoral de Solsona per a les municipals 2023 és de 6.448 persones -22 menys respecte del 2019-, de les quals 49 corresponen al cens d'estrangers residents a Espanya (CERE). Qui vulgui exercir el seu dret a vot haurà d'anar a l'únic col·legi electoral de Solsona, ubicat a la sala polivalent. S'organitza en deu meses electorals, dues per districte. Per saber quina et correspon, consulta els plànols de districtes: 

Eleccions2023_MAPA_Districtes 

Eleccions2023_MAPA_Vinyet 

Eleccions2023_collegi electoral

 

SERVEI D'ACOMPANYAMENT AL COL·LEGI ELECTORAL PER A PERSONES AMB DIFICULTATS PER DESPLAÇAR-SE

Durant la jornada electoral, el diumenge 28 de maig, Creu Roja del Solsonès posa a disposició un servei gratuït d’acompanyament a la sala polivalent per a l’electorat solsoní amb dificultats per desplaçar-se que no tingui cap altra manera d’arribar-hi per exercir el dret a vot. Funcionarà de 10 a 12 h i de 16 a 18 h. Cal tenir en compte, però, que no es disposa de transport adaptat. Per fer ús del servei cal contactar amb l'entitat al telèfon 634352755, preferiblement abans del divendres 26 a les 20 h. Llegeix la informació completa aquí.

 

SEGUIMENT DE LA JORNADA ELECTORAL

Al llarg de la jornada electoral oferirem les dades de participació aquí. I a partir de les 20 h, programa especial de la nit electoral en directe per Solsona FM i Youtube: 

Eleccions 2023_esp_ràdio

 

DESPRÉS DE LES ELECCIONS

El Ple de constitució de l'Ajuntament i investidura del nou alcalde o alcaldessa se celebrarà el 17 de juny.

 

INFORMACIÓ PRÈVIA

MEMBRES DE LES MESES

El Ple de designació dels membres de les deu meses electorals de Solsona s'ha celebrat el 2 de maig de 2023. Clica aquí per a més informació. A partir del divendres 5 de maig, rebran la notificació a domicili 90 persones, entre titulars i suplents. En cas que no es trobi el/la destinatari/tària a casa, se li deixarà un avís per presentar-se a les oficines municipals o de la Policia Local.

Si has estat nomenat/nada membre d'una mesa, pots descarregar-te aquí el manual d'instruccions


VOT PER CORREU 

Es pot sol·licitar el vot per correu entre el 4 d'abril i el 18 de maig. Es pot fer a les oficines de Correus o a través del seu web. Per entregar el vot, hi ha temps fins al 26 de maig en persona.  

Clica aquí per a més informació.

 

VOT DE LES PERSONES QUE RESIDEIXIN TEMPORALMENT A L'ESTRANGER

Els electors i electores amb dret a votar a les eleccions municipals de l'Ajuntament de Solsona que es trobin temporalment a l’estranger i vulguin votar han de sol·licitar-ho prèviament. El termini per fer-ho s'acaba el 29 d'abril. Si t'interessa, consulta aquesta informació.

 

CAMPANYA ELECTORAL

La campanya electoral comença oficialment el 12 de maig i s'allarga fins al dia 26 de maig.

 

Es pot consultar tota la informació oficial detallada d'aquests comicis i resoldre dubtes al lloc web següent:

 

Foto urna

 

HISTÒRIC D'ALCALDES I RESULTATS ELECTORALS A SOLSONA

Consulta aquí la relació d'alcaldes que ha tingut Solsona i els resultats de les eleccions municipals des del 1979. 

arxivat sota:

Banners