Imatge capçalera

Solsona

Inici ca Notícies Inscripcions obertes fins dimecres per als ballets de la Trobada de Gegantons de Solsona

Inscripcions obertes fins dimecres per als ballets de la Trobada de Gegantons de Solsona

La cita tindrà lloc el dissabte 29 a partir de les cinc de la tarda

20/07/2017
S’obren les inscripcions per participar als ballets de la Trobada de Gegantons, que enguany se celebrarà el darrer dissabte d’aquest mes, el dia 29, a partir de les cinc de la tarda a la plaça Major. Els assajos de les danses es duran a terme de dimecres a divendres de la setmana vinent a dos quarts de vuit del vespre a la plaça del Consell. Abans, cal haver-s’hi inscrit fins dimecres a l’OAC de l’Ajuntament, o bé per correu electrònic a cultura@ajsolsona.cat
 
La Trobada de Gegantons, una de les cites més esperades de l’estiu per la mainada solsonina i comarques veïnes, seguirà un esquema molt similar al de l’anterior edició, si bé aquest any el sorteig de dos nans entre tots els participants amb un element es durà a terme al principi. Així, s’obrirà a les cinc de la tarda amb les inscripcions, que són gratuïtes, un berenar, una plantada de gegantons i el sorteig. A dos quarts de set hi haurà un passacarrers pel nucli antic, seguit dels ballets a la plaça Major a les vuit del vespre. A dos quarts de nou l’aplec es clourà amb la ballada final i el fi de festa. 
 
Tot tipus de figures infantils
 
La Trobada de Gegantons, que recull el testimoni de l’antiga Trobada de Gegantons de Sant Roc, de la qual es van celebrar fins a disset edicions, és actualment una cita coorganitzada per les regidories de Cultura i Educació i la Colla Gegantera del Carnaval. L’any passat va congregar 106 participants d’entre 0 i 13 anys amb una figura pròpia. Com és habitual, s’hi reuneixen peces de tot tipus, des de les més casolanes i inspirades en personatges fantàstics de la televisió fins a rèpliques infantils de la imatgeria festiva solsonina de factura professional.    
 
Aquesta cita també és una de les millors oportunitats per a la quitxalla per posar-se sota reproduccions menudes dels gegants i elements del bestiari del Carnaval i la Festa Major i fer-les ballar a la plaça Major. Els aspirants a fer-ho han d’inscriure’s fins dimecres. Per fer dansar el folklore del Carnaval cal tenir entre 8 i 13 anys, mentre que no hi ha limitacions d’edat per als balladors de les rèpliques de les figures de la Festa Major, ja que hi podran participar aquells que es portin l’element de casa. 
 
 

PROGRAMA DE LA TROBADA DE GEGANTONS DE SOLSONA 2017

 

17 h         Inscripcions, berenar, plantada de gegantons i sorteig de dos nans
18.30 h Passacarrers pel nucli antic
20 h         Ballets a la plaça Major
20.30 h Ballada final i fi de festa a la plaça Major
Accions del document
ADREÇA: C/ Castell, 20 | 25280 SOLSONA | Telèfon: 973 48 00 50 | ajuntament@ajsolsona.cat
HORARI: Dilluns a divendres: 8.30-14.30h | Dissabtes: 9-13h
Disseny web:Grafkic
Programació i allotjament: SEMIC Internet