Imatge capçalera

Solsona

Inici ca Notícies L’Ajuntament solsoní fa efectiva la compra del Camp del Serra

L’Ajuntament solsoní fa efectiva la compra del Camp del Serra

S'adquireix per 750.000 euros després que es compliquessin les negociacions

28/02/2017
Aquest migdia, l’alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha rubricat a Barcelona davant de notari la compra de les finques fins ara privades del Camp del Serra. El Ple municipal va donar el darrer vistiplau ahir a aquesta adquisició pel preu de 750.000 euros. Si bé ja s’hi havia donat llum verda el desembre passat, les negociacions amb els diferents interlocutors d’aquesta “complicada operació”, tal com la qualifica el regidor d’Hisenda, Ramon Xandri, han desembocat en un augment del preu en 50.000 euros respecte del quin s’havia pactat inicialment. 
 
Amb aquesta operació el consistori passa a ser titular de la totalitat d’un espai urbà de 21.458 metres quadrats –les tres parcel•les adquirides sumen un àmbit de 3.860 metres quadrats– al centre de la ciutat. L’executiu municipal defensa que caldrà replantejar la planificació urbanística de tot l’espai per estudiar-ne el seu desenllaç futur. És dóna per tancat, així, un procés que va començar a prendre forma el 2007, quan les negociacions entre el govern convergent de Jordi Riart i l’empresa promotora de la zona van desembocar en la cessió a la ciutat del 75 per cent del parc. 
 
La compra del Camp del Serra va tornar a rebre ahir el suport dels grups municipals d’ERC, el PSC i ApS-CUP amb l’abstenció del PDeCAT, tal com era previsible. Per contra, l’expedient de modificació de crèdit va generar més discrepàncies polítiques i la CUP va votar-hi negativament. I és que es destina a aquesta operació la partida de 50.000 euros reservada en el pressupost d’enguany a la compra i obra del camí del Cementiri, considerat un punt negre de la xarxa de vials del municipi.  
 

Partida d’una obra “no immediata”

 

Tal com va explicar l’alcalde, David Rodríguez, la del camí del Cementiri és una obra “d’execució no prevista d’immediat”, ja que requereix, prèviament, donar curs a una sèrie de tràmits burocràtics, com l’expropiació de terrenys. Amb tot, Rodríguez va assegurar que això no significa renunciar-hi i el govern manté el seu compromís. Mentrestant, es buscaran altres romanents de tresoreria o ingressos als quals pugui accedir l’Ajuntament. En qualsevol cas, l’alcalde defensa que el fet de derivar l’assignació pressupostària al Camp del Serra “no endarrerirà aquesta obra”
 
ApS-CUP argumenta que hi havia altres partides del pressupost alternatives a aquesta, com la destinada al condicionament d’una àrea per a autocaravanes o les de millora de les instal•lacions esportives. D’altra banda, aquesta formació també va donar l’esquena a aquest punt per la manca d’informació i documentació rebuda en el procés de convocatòria del Ple. El seu portaveu, Òscar Garcia, va denunciar que “aquest fet s’està convertint en habitual” i entorpeix la seva feina com a grup municipal. 
 
Per aquest motiu, els cupaires s’havien plantejat fins i tot impugnar la sessió, una mesura que l’alcalde va considerar “molt desproporcionada” i per la qual ahir es va mostrar profundament dolgut. David Rodríguez lamenta l’actitud d’aquest grup “en una qüestió tan important per a la ciutat com aquesta”.   
 
En una concisa intervenció, el portaveu del PDeCAT, Marc Barbens, va criticar l’augment del preu d’aquesta compra i va posar en dubte unes “gestions incertes”. Tanmateix, va justificar l’abstenció de la seva formació per la rellevància de l’operació: “creiem que és importantíssim que el Camp del Serra quedi per la ciutat i no volem que per culpa nostra no es pugui signar el contracte”, va afirmar. 
 

 

Accions del document
ADREÇA: C/ Castell, 20 | 25280 SOLSONA | Telèfon: 973 48 00 50 | ajuntament@ajsolsona.cat
HORARI: Dilluns a divendres: 8.30-14.30h | Dissabtes: 9-13h
Disseny web:Grafkic
Programació i allotjament: SEMIC Internet