Imatge capçalera

Solsona

Inici ca Notícies Torna el ‘Solsona Conta-rondes’ tots els divendres de juliol

Torna el ‘Solsona Conta-rondes’ tots els divendres de juliol

És una activitat familiar consistent en una ruta pel nucli antic en el decurs de la qual s’expliquen contes

29/06/2017
Hi participen les il•lustradores Anna Terricabras, Romi Lamolla i Mercè Galí
El dibuixant Joma oferirà un espectacle per al públic adult en una sessió nocturna el dia 28  
 
 
Sortida de la plaça de la biblioteca, parada a tres punts diferents del nucli antic solsoní, el darrer dels quals dins el mateix equipament, i tres il•lustradores que expliquen contes. Aquesta és la fórmula de la segona edició del Solsona Conta-rondes, que es durà a terme tots els divendres de juliol a les set de la tarda. 
 
Organitza aquesta activitat la Biblioteca Carles Morató amb la col•laboració de la UBIC i les AMPA de les escoles El Vinyet, Setelsis, Arrels i l’Escola Municipal de Música. S’ha dissenyat amb l’assessorament de Montse Colilles, psicòloga, formadora i assessora d’educació infantil i coordinadora del grup de treball Art i Literatura de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. 
 
Solsona Conta-rondes té el doble objectiu de promoure el gust per la lectura i dinamitzar el nucli antic, i es recomana especialment als infants d’entre 4 i 12 anys, que han d’anar acompanyats d’un adult. Enguany la temàtica en què se centra és la il•lustració i les seves diferents tècniques. Per això, hi participen tres il•lustradores: la solsonina Anna Terricabras, de Solsona; la pitea Romi Lamolla i la barcelonina Mercè Galí.
 
Les famílies tindran l’oportunitat de dur a terme aquesta ruta els dies 7, 14, 21 i 28 de juliol. Cada divendres serà la mateixa i les places estan limitades a 20 infants per sessió. Les inscripcions es cursen presencialment a la biblioteca fins al dia abans de l’activitat mentre hi hagi places i tenen un preu simbòlic de 2 euros els infants i 3 els adults. 
 

Joma explica diferents passatges de ‘L’Odissea’

 

El dia 28 de juliol, a més, el Solsona Conta-rondes es clourà amb una sessió nocturna per al públic adult. El dibuixant Joma (Josep Maria Rius) oferirà el seu espectacle L’ona vinosa. Es tracta d’un muntatge que se serveix de la paraula, el traç, la posada en escena i la música per explicar diferents paratges de L’Odissea d’Homer a partir de la presència que hi té el vi. 
 
Aquesta darrera cita es durà a terme el divendres 28 a les deu de la nit a la sala gòtica del Consell Comarcal i està limitada a 40 places. Les inscripcions es formalitzen també a la Biblioteca Carles Morató al preu de 8 euros per a qui hagi participat a la ruta de tarda, o 10 euros per a qui s’hi apunti de nou. 
 
L’organització va fer una excel•lent valoració de la primera edició del Solsona Conta-rondes, l’estiu passat, plantejat amb un format inèdit. Hi van prendre part 72 infants i 135 adults i totes les sessions, llevat de la primera, van omplir-se. Enguany, alguns usuaris de la biblioteca ja han demostrat el seu interès perquè es repeteixi l’experiència. 
 

 

Accions del document
ADREÇA: C/ Castell, 20 | 25280 SOLSONA | Telèfon: 973 48 00 50 | ajuntament@ajsolsona.cat
HORARI: Dilluns a divendres: 8.30-14.30h | Dissabtes: 9-13h
Disseny web:Grafkic
Programació i allotjament: SEMIC Internet