Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Esdeveniments / EXPOSICIÓ: "Nou nius nous (per a espècies humanes no tan noves)", de Joma

EXPOSICIÓ: "Nou nius nous (per a espècies humanes no tan noves)", de Joma

Fins al 20 de juny, l'artista visual Joma, establert al Solsonès, proposa una mostra artística que amalgama poesia, ironia, literatura i retrospecció.

Amb el Celler de Ca l'Aguilar com a escenari, el barceloní resident a Llobera Josep Maria Rius, "Joma", teixeix "Nou nius nous", una exposició que, a partir de la combinació d'una part plàstica i una altra de literària, vol convertir-se en un poemari immersiu i introspectiu. Inaugurada el 4 de juny, la mostra es pot visitar fins al dia 20 els divendres, dissabtes i diumenges d'11 a 13.30 h i de 17 a 20 h. 

La nova creació de Joma consta de nou peces o nius que inclouen una poesia original de l'autor, així com una composició escultòrica produïda mitjançant objectes vulgars d'ús quotidià i unes petites figures de bronze elaborades a partir de la tècnica de la cera perduda. Tot plegat s'impregna d'una atmosfera lumínica tènue acompanyada de música de Xavier Maristany, compositor i creador d'intervencions sonores a l’espai públic. 

Joma és certament un artista multidisciplinar. Amant del dibuix d'opinió i de pensament, l'il·lustrador establert al Solsonès és un col·laborador habitual de La Vanguardia i de les revistes l’Avenç, Cavall Fort, Compartir i Serra d’Or. Els seus dibuixos sovint remeten als clàssics. En aquest sentit, ha publicat una profunda recreació visual del món homèric: d'una banda, La Odissea (2007-2009), interpretada des de múltiples vessants, entre ells el gastronòmic i vinícola, i La Ilíada (2009-2013)

Aquesta proposta visual que parla dels altres, però sobretot de nosaltres mateixos, és una iniciativa de Joma i té la col·laboració de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Solsona. 

Quan a
On Celler de Ca l'Aguilar (plaça Major, 3)
Nom de contacte
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

Banners