PRESENTACIÓ DE LLIBRE: 'Cuinant les nostres emocions a foc lent'
Psicòlogues i cuiners que han participat en l'obra presenten a Solsona Cuinant les nostres emocions a foc fent, un recull de contes vinculats a la salut mental i receptes de cuina. És una iniciativa del col·lectiu Sol Idàries, integrat per psicòlogues de l'àrea de Salut Mental de la Fundació Althaia. L'acte a Solsona serà el dimecres 4 de desembre a les 19 h a la biblioteca Carles Morató.
La peculiaritat d’aquest llibre és la simbiosi entre psicologia i cuina, que es trena a partir d'històries de ficció i recomanacions per a una millor gestió emocional que donen les autores i les receptes de cuina.
Les psicòlogues M. Cruz Crespo, M. Jesús Creus, Dominica Díez, Yolanda Martínez, Antònia Raich i Rosa Tejedor van tenir la idea d’escriure un llibre que donés pautes de com millorar la gestió de les emocions i el benestar emocional. Totes s’havien adonat que moltes de les seves recomanacions van sempre vinculades a exemples culinaris.
A la iniciativa s'hi van sumar una trentena de cuiners, la majoria dels quals són reconeguts amb estrella Michelin: Albert Adrià, Ferran Adrià, Benvingut Aligué, Arnau Bosch, Rubén Campos, Mateu Casañas, Joel Castanyé, Oriol Castro, Jordi Cruz, Jaume Font, Carles Gaig, Marc Gascons, Nandu Jubany, Jordi Llobet, Ivan Margalef, Ada Parellada, Xavier Pellicer, Paco Pérez, Fina Puigdevall, Joan Roca, Jordi Roca, Josep Roca, Oriol Rovira i Carme Ruscalleda, entre d'altres.
Els beneficis que es generin amb la venda del llibre es destinaran a la recerca i a la rehabilitació de persones amb problemes de salut mental.