Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Augmenten fins a 30 els beneficiaris dels ajuts per al foment de la implantació empresarial de Solsona

Augmenten fins a 30 els beneficiaris dels ajuts per al foment de la implantació empresarial de Solsona

S’ha aprovat la concessió d’un total de 40.868 euros el 2017, un 42,5 per cent més que l’any passat

Enguany els incentius de la regidoria de Promoció Econòmica per al foment de la implantació empresarial i la creació d’ocupació de Solsona han tingut 30 beneficiaris, deu més respecte de l’any anterior. L’import total concedit és de 40.868 euros, un 42,5 per cent superior. El 2018 s’obrirà una nova convocatòria d’ajuts durant el primer trimestre de l’any.
 
El grup més important d’ajuts, amb un import de 17.652 euros, ha estat per a inversió en noves empreses, 13 en total, entre les quals hi ha botigues de roba i d’alimentació, un concessionari de cotxes, una papereria, un restaurant, una perruqueria i un estudi de fotografia, entre d’altres. 
 
Així mateix, 11 beneficiaris s’han acollit a la línia d’inversió a empreses existents. En aquest grup, subvencionat amb 14.822 euros, hi ha botigues de fruita i de productes tèxtils, forns de pa, una perruqueria, un estudi de pilates i ioga i un taller mecànic. 
 

11 autònoms

 

Pel que fa a la creació d’ocupació hi ha hagut dos expedients aprovats, amb tres nous llocs de treball. I els autònoms beneficiaris de la nova línia d’ajuts d’aquest any, per a l’autoocupació, han estat 11, una xifra valorada molt positivament per la regidoria de Promoció Econòmica. En aquest cas es concediran un total de 8.369 euros, dels quals una part s’han pagat aquest any i la resta, el 2018 –es bonifica la totalitat de la quota d’autònoms els primers sis mesos i la meitat els sis següents.
 
La totalitat d’expedients dels sol•licitants, que han estat 34, han estat valorats pel comitè executiu de Solsona Co, l’òrgan integrat per agents públics i privats, que tramet la proposta de resolució a la Junta de Govern Local perquè la validi. En la darrera reunió de l’any d’aquest òrgan es van començar a debatre les bases de la propera convocatòria i el mes de gener està previst tenir-ne el redactat definitiu. 
 
Segons explica el regidor de l’àrea, Lluís-Xavier Gonzàlez, “s’intentarà fer més atractiva la línia destinada a la creació d’ocupació”. De totes maneres, el balanç que en fa el comitè executiu “és molt positiu pel fet que s’hagi esgotat tot el pressupost disponible”. A més, es constata que, “tot i que els incentius no són determinants a l’hora de tirar endavant la millora del negoci o la contractació de personal, com ja sabíem, sí que són valorats i tenen molt bona acollida per part dels beneficiaris”, afegeix Gonzàlez. 
 

Banners