Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Comença el desplegament del nou 4G a Solsona amb un servei per garantir la compatibilitat amb la TDT

Comença el desplegament del nou 4G a Solsona amb un servei per garantir la compatibilitat amb la TDT

Els veïns que tinguin problemes en la recepció del senyal de televisió disposen dels serveis gratuïts de Llega800

Aquesta setmana s’inicia a Solsona el desplegament de la xarxa 4G en la banda 800 MHz per part de les principals operadores de telefonia mòbil. La nova generació de la tecnologia LTE ha de permetre millorar la cobertura a l’interior dels edificis i arribar a una extensió geogràfica superior. Per garantir la seva compatibilitat amb la televisió digital terrestre (TDT), s’ha comunicat a l’Ajuntament l’existència dels serveis de Llega800, l’entitat encarregada de solucionar qualsevol incidència en la recepció del senyal de televisió de forma totalment gratuïta per als veïns.

L’arribada del nou 4G a Solsona forma part del procés d’implantació que s’està realitzant gradualment a tot l’Estat des del 2015 i respon al Reial Decret 805/2014, en què es van liberalitzar les freqüències entre 790 i 862 MHz, que fins aleshores s’utilitzaven per a la recepció de la TDT. Amb aquest procés, aquestes freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis 4G.

Entre els avantatges de la nova tecnologia hi ha el fet que resolgui problemes relacionats amb les orografies complicades on tradicionalment fallava la cobertura i la gran penetració en zones interiors dels edificis. A més, ha de facilitar la introducció de nous serveis en l’àmbit empresarial i de les administracions públiques, com aplicacions amb un alt contingut multimèdia o l’ús de la videotrucada.  

Servei d’atenció a la ciutadania

En cas que hi hagi usuaris que es vegin afectats en la recepció de la TDT pel desplegament d’aquesta xarxa en la banda 800 MHz, disposen gratuïtament dels serveis de Llega800. Entre d’altres, els veïns que visquin en zones d’una afectació important podran sol·licitar de forma gratuïta l’adaptació de l’antena del seu edifici. Una vegada es produeixi l’encesa de les estacions, aquesta plataforma atendrà els usuaris resolent també possibles incidències sense cap cost. Per posar-s’hi en contacte cal trucar al telèfon gratuït 900 833 999 o consultar el web www.llega800.es.

Banners