Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El volum de serveis de la Policia Local augmenta prop d’un 50 per cent en un any i supera els 9.500

El volum de serveis de la Policia Local augmenta prop d’un 50 per cent en un any i supera els 9.500

Els darrers quinze anys, la feina del cos policial ha crescut un 667 per cent

  • Les denúncies s’incrementen un 57 per cent respecte de l’any anterior
  • El divendres, amb motiu del mercat, és el dia que més feina genera

 

La Policia Local ha augmentat el seu volum de feina un 49,30 per cent en un any. Durant el 2018 va realitzar un total de 9.870 serveis, 3.259 més respecte de l’any anterior, segons posa de manifest l’informe anual d’aquest cos, presentat en la darrera Junta Local de Seguretat, el passat dia 8. Han incrementat tots els tipus de serveis en què la policia classifica les seves accions, d’entre els quals destaquen les denúncies de trànsit, que han crescut un 57 per cent.

“L’activitat del cos experimenta un increment constant”, assenyala el caporal, Josep Garcia. “Cada vegada ens requereixen per assumptes més socials, segurament perquè ens hi troben les 24 hores, i com a policia assistencial que som, hi hem d’actuar”, explica. Es refereix a la resolució de peticions ciutadanes i d’entitats que organitzen actes. El volum de serveis de la Policia Local ha augmentat fins a un 667 per cent els darrers quinze anys. Garcia també matisa que part de l’augment d’aquestes xifres s’ha d’atribuir a la modernització dels programes informàtics de gestió interna, amb el qual el registre de serveis és més rigorós.

D’altra banda, durant el 2018 es van interposar 450 denúncies de trànsit més respecte de l’any anterior, després que s’hagi fet més insistència en controls d’ús del cinturó i de l’ITV, principalment. La majoria de les 1.237 denúncies que es van registrar es van concentrar a les zones blaves i verdes (762). La resta van ser majoritàriament per l’ordenança municipal de circulació (450), mentre que una petita part (25) van ser fruit dels controls impulsats pel Servei Català de Trànsit.    

La majoria, actuacions d’ofici

Més de la meitat de serveis de la Policia Local, 5.571, són d’ofici, és a dir, per iniciativa pròpia, mentre que 2.784 s’activen a partir de trucades telefòniques. En menor mesura, es van registrar prop d’un miler de serveis en persona a les dependències municipals, 259 a través dels Mossos d’Esquadra, 224 per serveis planificats i 78 mitjançant el 112.

Quant al tipus de serveis, el gruix més important es correspon amb la seguretat ciutadana (23,9 per cent), les tasques de suport a l’Ajuntament i vinculades a les ordenances municipals (22,22 per cent), les de caràcter administratiu (16,3 per cent) i les denúncies de trànsit (15,7 per cent). Per dies de la setmana, el divendres és el dia amb més afluència de serveis, un total de 1.697, amb motiu del mercat, una tendència que es repeteix any rere any. Si es desgranen les accions relacionades amb la seguretat ciutadana, la major part són de preventius i punts estàtics (37,80 per cent), per queixes i conflictes veïnals (19 per cent) i d’ajut o auxili a ciutadans (13,5 per cent).

També ha augmentat el servei d’atenció als transeünts, ja que durant l’any passat se’n van atendre un 50 per cent més, fins a un total de 57. Tot i això, per primera vegada, entre aquest grup de persones que han pernoctat a l’alberg habilitat per a aquest fi, puntualment també n’hi ha hagut de veïns del municipi que s’han quedat sense sostre.

Actualment la plantilla de la Policia Local de Solsona l’integren catorze agents, dels quals dos es troben a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i tres estan de baixa. Enguany la regidoria de Governació té previst treure a concurs una convocatòria de tres places més, dues de les quals han de servir per cobrir les jubilacions que es produiran en el cos entre aquest any i el vinent.

Contingut relacionat
Memòria anual 2018
arxivat sota: ,

Banners