Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona crea una guia d’acollida

L’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona crea una guia d’acollida

El nou document respon a una demanda del sector empresarial per facilitar informació a tothom que s’estableixi al territori

Des d’ara, tothom que vingui a viure al Solsonès o Cardona disposa d’un document que concentra la informació necessària que cal conèixer sobre els tràmits que s’han de dur a terme per empadronar-se i obtenir la tarja sanitària, les dades de contacte i els horaris dels ajuntaments; els serveis mèdics, l’escolarització d’infants i joves; altres serveis relacionats amb l’habitatge, la feina, la formació de persones adultes, els serveis socials, l’assessorament jurídic, gènere i igualtat i recursos de lleure.

Tota aquesta informació es recull en les 28 pàgines de la guia d’acollida que ha elaborat l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (Adlsolcar) amb el títol “Et donem la benvinguda a un territori tranquil on passen coses grans...”. De fet, s’ha actualitzat i ampliat la informació d’una guia que ja existia des de feia uns quants anys.

“S’hi resumeix tot el que les institucions locals poden fer per a la ciutadania, s’hi dona orientació sobre els primers passos administratius que necessita fer qui s’estableixi a la zona i s’hi donen claus sobre el que ofereix el territori”, expliquen des del Punt Empresa de l’Adlsolcar. Amb aquest document es dona resposta a la demanda del sector empresarial per facilitar informació bàsica a tothom que arriba al Solsonès i Cardona, o que té la intenció de fer-ho.

S’han editat 200 exemplars de la guia en format paper, que s’estan distribuint entre els ajuntaments, els Serveis Socials i empreses. Qui en vulgui en pot sol·licitar per correu electrònic a info@adlsolcar.cat. Tot i això, també es pot descarregar en línia a diferents webs, com per exemple el de l’Agència i en aquest mateix.

Banners