Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament de Solsona s’il·lumina de color blau amb motiu del Dia mundial de la diabetis

L’Ajuntament de Solsona s’il·lumina de color blau amb motiu del Dia mundial de la diabetis

El consistori instal·la llums LED RGB que permeten ambientar la façana amb qualsevol color

Segons el Servei Català de la Salut (CatSalut), cada any es diagnostiquen prop de 700 nous casos de diabetis tipus 1 a Catalunya. A fi de sensibilitzar la societat sobre aquesta malaltia, l’Ajuntament solsoní il·lumina la seva eixida de color blau durant tota aquesta setmana, amb motiu del Dia mundial de la diabetis, que es commemora el 14 de novembre.

A petició de l’Associació de Diabètics de la Catalunya Central, el consistori solsoní s’afegeix així a l’acció que es duu a terme arreu del món per conscienciar sobre la diabetis i la importància de seguir una alimentació saludable que ajudi a controlar-la. Dades oficials del CatSalut destaquen que prop tres quartes parts dels nous casos de diabetis tipus 1 es detecten abans dels 30 anys, i la majoria corresponen a homes, que tenen un 20 per cent més de possibilitats que les dones de patir aquesta afecció.

Aquesta il·luminació és possible gràcies a la recent instal·lació fixa de tires LED RGB de 60 metres, contractada a l’empresa solsonina Instal·lacions Xavi Díaz per un import que frega els 3.000 euros. “D’aquesta manera podem donar una resposta més visible a entitats que ens demanen l’adhesió a diferents campanyes de sensibilització”, assenyala l’alcalde, David Rodríguez. Al mateix temps, s’ha substituït els focus anteriors, que eren halògens, amb un elevat cost energètic. El dia 25 de novembre, amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, els nous llums s’il·luminaran de color lila.  

Banners