Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament solsoní agraeix la resposta ciutadana a les mesures del confinament

L’Ajuntament solsoní agraeix la resposta ciutadana a les mesures del confinament

El consistori preveu tenir “més respostes a les incerteses” de la situació la setmana vinent

L’Ajuntament de Solsona agraeix la col·laboració ciutadana en el compliment de les restriccions pel coronavirus. Fins ara, la situació està controlada, tot i que és probable que apareguin nous casos diagnosticats. Per això, “hem de continuar respectant al màxim el confinament per evitar la propagació del virus”, assenyala l’alcalde, David Rodríguez. 

Fins ara, la Policia Local no ha imposat cap sanció per no respectar les mesures del confinament, però sí que ho farà en cas de reiteració de les faltes. S’han fet avisos a una vintena de persones que es desplaçaven a peu, a dues en un mateix vehicle, s’ha fet tancar dues botigues i un bar i s’ha informat de les mesures sanitàries i de seguretat que cal garantir a un establiment. Pel que fa als vianants, la majoria d’avisos s’han fet en camins del Vinyet. Quant als desplaçaments per anar a treballar, es recorda que a partir d’ara cal dur el certificat acreditatiu de desplaçament personal per motius laborals (se’n pot descarregar un model aquí).

Des de l’Ajuntament es recorda a la població que la darrera actualització de les restriccions d’activitats per la COVID-19 permet als familiars a càrrec amb TEA o discapacitat que ho necessitin sortir al carrer. En aquest cas, cal dur a sobre el certificat de discapacitat o prescripció del professional. Així mateix, si és inevitable, es pot dur els infants a comprar en cas que no hi hagi ningú més al domicili amb qui deixar-los, però s’ha d’evitar que entrin dins els establiments.   

Són dies d’incerteses en diversos aspectes. Una de les preocupacions relacionades amb serveis municipals fa referència a la llar d’infants Els Petits Gegants i l’Escola Municipal de Música. En aquest sentit, el consistori està estudiant com es traduirà l’aturada del servei en les quotes mensuals. “Preveiem tenir respostes als dubtes lògics que es plantegen les famílies a partir de la setmana que ve”, avança David Rodríguez.

Fins ara ens hem estat adaptant a les mesures sanitàries que requereix la situació, que són “la primera prioritat”. I a partir d’ara cal estudiar els altres interrogants, que en molts casos depenen de plans de xoc i ajuts que anunciïn administracions superiors.

“Agraïm a tothom el bon comportament, que ajuda a què, de moment, la COVID-19 no es propagui. I cal continuar sent estrictes”, diu l’alcalde. Hem de ser tots conscients que “s’han de mantenir les mesures de seguretat, sobretot pensant en aquells col·lectius que no poden escollir”, com el personal dels Serveis Socials, la Policia Local, Mossos d’Esquadra, treballadors dels serveis de neteja i, especialment, el personal del Centre Sanitari. “Una manera d’agrair-los la seva dedicació en aquest context d’excepcionalitat és mantenint-nos a casa i facilitar-los la feina”.

La resposta ciutadana dels primers dies es considera excel·lent. Però a mesura que passi el temps, la situació s’anirà fent més complicada per a tothom. Per passar millor el confinament, es recomana seguir els consells i propostes d’experts i de departaments com Salut i Educació. Mantenir unes rutines, fer exercici, seguir uns hàbits alimentaris saludables, informar-se únicament a través de canals oficials i contrastats i mantenir el contacte social per telèfon o telemàticament són algunes de les recomanacions.    

Banners