Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament solsoní es compromet a continuar millorant els parcs infantils

L’Ajuntament solsoní es compromet a continuar millorant els parcs infantils

Els serveis tècnics estudiaran propostes per aconseguir més ombres a les zones d’esbarjo

L’Ajuntament de Solsona estudiarà propostes per millorar les ombres dels parcs infantils de la ciutat i intensificarà les actuacions de manteniment d’aquests espais, amb una especial atenció a la zona de l’Hort del Bisbe. S’hi va comprometre l’equip de govern amb l’aprovació, en l’últim Ple, d’una moció presentada pel grup municipal d’ApS-CUP.

Pel que fa a la necessitat d’ombres, la CUP es refereix especialment als parcs infantils del Camp del Molí i de la plaça de l’1 d’Octubre (Casal Cívic). En aquest sentit, l’alcalde, David Rodríguez, ha recordat que normalment s’opta per la plantació d’arbres, però “tots sabem què tarden a créixer”. “I plantejar solucions definitives és complicat”. Per això, ha assenyalat que des dels serveis tècnics s’estudiaran propostes alternatives i els seus costos.

Quant al manteniment de les àrees de joc per als infants, els cupaires lamenten que l’estat de conservació del mobiliari de joc d’alguns dels parcs “no és gens correcte”. I posen l’accent especialment en l’estat de manteniment del parc de l’Hort del Bisbe. David Rodríguez replica que “l’Ajuntament és especialment sensible a reparar els elements malmesos tan bon punt n’és coneixedor”. Per aquest motiu, el batlle fa una crida a la ciutadania a comunicar qualsevol incidència d’aquest tipus i recorda que la plataforma en línia http://soluciona.ajsolsona.cat/ és ideal per fer-ho.  

Rodríguez admet que les abundants pluges d’aquest any han fet créixer molt l’herba i han desbordat la capacitat de la brigada municipal per segar-la. Amb tot, assegura que es buscaran solucions perquè aquest aspecte no es torni a descontrolar. De totes maneres, l’alcalde afirma que “hem de ser conscients que som un ajuntament petit, quant al personal que s’hi pot dedicar”. Al llarg de l’any treballen en parcs i jardins entre quatre i cinc efectius de la brigada. El grup municipal del PDeCAT demana també que es controli aquesta qüestió en parcs com els de Sant Bernat i la Cabana d’en Geli.

Insistència a l’Hort del Bisbe

L’espai de l’Hort del Bisbe, tal com matisa David Rodríguez, presenta una problemàtica que s’arrossega de fa temps i que va més enllà de l’estrictament referida a la cura de la netedat. I és que hi acudeixen col·lectius de joves que hi passen algunes estones i “embruten i malmeten l’espai”. Algunes vegades s’ha aconseguit posar-hi fre, però aleshores el problema es trasllada a un altre espai. En qualsevol cas, “estem d’acord que cal fer-hi insistència”, conclou l’alcalde.

Banners