Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament solsoní finalitza la recuperació de l’entorn de la font de la Mina amb la replantació vegetal

L’Ajuntament solsoní finalitza la recuperació de l’entorn de la font de la Mina amb la replantació vegetal

Els treballs afecten una superfície aproximada de 800 m2, malmesa per una forta esllavissada l’hivern passat

Aquesta setmana la brigada municipal realitzat els treballs de replantació de vegetació a la zona de la font de la Mina afectada per una forta esllavissada l’hivern passat. És la darrera intervenció necessària per recuperar aquest entorn natural, on a l’estiu es va dur a terme l’obra de més envergadura per retirar terres i rocs, adequar el talús proper a la balma, formar una escullera i recuperar un tram de corriol.

L’actuació comprèn una superfície aproximada de 800 metres quadrats al marge que es va esllavissar. Una vegada realitzades la neteja i consolidació del talús, el juliol passat, ara seguint les indicacions del Grup de Natura del Solsonès, l’Ajuntament hi planta espècies autòctones i de ribera. Concretament, s’hi planten aurons blancs (Acer campestre), aurons negres (Acer monspessulanum), teixos (Taxus baccata) i lledoners (Celtis australis). També es crea un sotabosc amb boixos, heura i avellaners.

El recòndit paratge de la font de la Mina va transformar-se el març de l’any passat per una forta esllavissada provocada per un temporal d’aigua i neu. Les destrosses van provocar despreniments de rocs durant uns quants dies, van fer desaparèixer completament un tram de corriol i van malmetre bona part d les baranes de fusta tractada de la zona, que es van reparar l’estiu passat. El camí que es va obrir a aquest indret per permetre l’accés de la maquinària d’obra es deixarà per facilitar les futures actuacions de manteniment.

Banners