Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La regidoria de Cultura de Solsona augmenta la col·laboració amb el Cinema París

La regidoria de Cultura de Solsona augmenta la col·laboració amb el Cinema París

El consistori adquireix 200 entrades de cada edició del CINC per distribuir a les escoles de primària

  • L’aportació municipal ha augmentat un 237 per cent en deu anys per garantir la continuïtat de l’única sala de la comarca

 A partir d’aquest any, la regidoria de Cultura de Solsona amplia la col·laboració amb el Cinema París amb una aportació anual de 9.000 euros, 2.250 més que els darrers anys. A canvi, el consistori rep 200 entrades de cadascuna de les deu projeccions del cicle de Cinema infantil en català (CINC) que s’han de programar anualment, organitzades en dues edicions. Aquestes entrades es distribueixen entre les tres escoles de primària de la ciutat, que les reparteixen entre l’alumnat, per promocionar l’oferta i el consum de cultura en català.

Amb aquesta col·laboració, la regidoria de Cultura vol contribuir a garantir la continuïtat de l’única sala de cinema del Solsonès i fomentar l’oferta d’oci i cultura en català a la ciutat. Tal com ja s’especificava en el primer conveni de col·laboració signat el 2009, es tracta d’ajudar a pal·liar les dificultats del manteniment del Cinema París per al seu titular, en el context de crisi que pateixen bona part de les sales del país, agreujat per les limitacions demogràfiques del Solsonès. De fet, l’aportació municipal s’incrementa un 237 per cent respecte de fa deu anys, quan aquesta activitat se subvencionava amb 3.800 euros. Els últims anys la quantia era de 6.750 euros a canvi de 150 entrades per a cada sessió del CINC.     

Amb el conveni de col·laboració, el Cinema París es compromet a organitzar anualment dues edicions del cicle de Cinema infantil en català, cadascuna amb cinc projeccions a preus assequibles (4,5 euros). La propera s’enceta, precisament, el dissabte 16 de febrer, per a la qual ja s’han distribuït entrades als centres escolars.   

Les pel·lícules del CINC es projecten en dissabte a dos quarts de set de la tarda al preu de 4,5 euros tant per als infants com per als adults. Les cintes de la propera edició són les següents:

  • 16 de febrer             La increïble història de la pera gegant (especialment recomanada a infants de P3 a P5)
  • 23 de febrer             Spider-Man. Un nou univers (no recomanada a menors de 7 anys)
  • 9 de març                 Smallfoot
  • 16 de març               En Ralph destrueix internet
  • 23 de març               La gran aventura dels Lunnis i el llibre màgic

Banners