Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La regidoria de Cultura de Solsona convoca els ajuts d’aquest any

La regidoria de Cultura de Solsona convoca els ajuts d’aquest any

Les subvencions a les festes de barri augmenten del 10 al 25 per cent

 

La regidoria de Cultura de Solsona ha convocat els ajuts per a associacions i col·lectius culturals d’aquest any. La dotació pressupostària es manté en 8.000 euros, igual que en els últims exercicis, però s’amplia la subvenció a les festes de barri, que passen del 10 al 25 per cent de les factures que no corresponguin a menjar.

Tal com recullen les bases de la convocatòria, un dels objectius de l’Ajuntament és impulsar la vida associativa a través dels ajuts econòmics i infraestructurals, en forma de convenis i subvencions. Els primers es consideren “una eina essencial de col·laboració i participació entre l’Administració local i les entitats”, mentre que les segones “s’han d’entendre com un ajut per a l’impuls de noves associacions o nous projectes i línies d’actuació o de projectes puntuals de les entitats ja existents”.

S’estableixen quatre tipus d’aportació municipal: la subvenció directa o conveni, que pressuposa un compromís periòdic per part de l’entitat en l’organització d’una acte concret; la subvenció ordinària, per a una acció cultural de caràcter anual; la subvenció extraordinària, per activitats puntuals, i l’ajut a festes de barri. L’increment de l’aportació econòmica a les festes organitzades pels barris fins al 25 per cent de les factures és la novetat d’aquest any. Aquest canvi no influeix en la dotació total dels ajuts, en tant que en les convocatòries anteriors no s’exhauria la partida total, motiu pel qual es va decidir ampliar aquesta línia.

Fins al 30 de maig

El termini per presentar les sol·licituds es tancarà el 30 de maig i per justificar la despesa, el 15 de desembre d’enguany. Les bases completes d’aquests ajuts es poden descarregar a través de l'enllaç que apareix a continuació, així com al subapartat de “Normativa i informació jurídica” del portal de transparència de Solsona (http://transparencia.ajsolsona.cat). Durant el 2018 es van beneficiar d’aquests ajuts 17 entitats, associacions, barris i particulars per a l’edició de llibres.

Banners