Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Les addiccions centren la primera jornada de temàtiques socials i comunitàries del Solsonès

Les addiccions centren la primera jornada de temàtiques socials i comunitàries del Solsonès

Els Serveis Socials impulsen la iniciativa Soca-rel per aprofundir en problemàtiques concretes i promoure el treballar en xarxa dels professionals

Superar la superfície de les problemàtiques socials i comunitàries, furgar-les i escodrinyar-les fins arribar a la seva arrel a fi de fer-ne l’abordatge més eficaç. Aquest és el plantejament de la nova Jornada Soca-rel, adreçada als professionals dels àmbits educatiu, social i sanitari del Solsonès. La primera edició, que s’organitza el divendres 6 de maig al matí, se centrarà en les addiccions. És una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès, a través dels Serveis Socials, amb la col·laboració de diverses entitats socials i el suport de la Generalitat de Catalunya.

Així, la primera edició vol atènyer una mirada polièdrica i transformadora sobre el món de les addiccions per tal d’aprofundir en les causes i treballar millor la prevenció i l’abordatge. “Volem dotar-nos d’eines per apropar-nos a la problemàtica des d’aquells aspectes que ens permetin intervenir-hi el més aviat possible”, expliquen des dels Serveis Socials. La cita serà el dia 6 de dos quarts de deu del matí a les dues de la tarda a l’edifici del Seminari.

El terapeuta i formador Jordi Amenós pronunciarà la conferència inaugural, en què parlarà de l’adversitat a través de reflexions, contes i versos. Mireia Ambrós, psicopedagoga i educadora social experta en l’abordatge educatiu del consum de drogues, oferirà una ponència sobre la perspectiva de gènere i el seu paper en la prevenció i l’atenció de les drogodependències. Els factors de risc i els de protecció que condicionen la relació dels joves amb el consum de substàncies es revisaran en la intervenció de Jordi Morillo, psicòleg sanitari expert en addiccions i director de la comunitat terapèutica Can Coll. La doctora en Psiquiatria, psicòloga i psicoterapeuta Gestalt Rocío Rodríguez posarà l’accent en els vincles generats en la infància i com poden incidir en el desenvolupament d’una dependència.

El testimoni de Roger Pera

A banda dels ponents, la jornada Soca-rel també abordarà les addiccions amb la intervenció d’un testimoni, que en aquest cas serà el de l’actor i director teatral Roger Pera. Èxit: on tot comença és el llibre autobiogràfic publicat el 2020 en què relata la seva lluita contra la drogodependència i en el qual es basa l’espectacle que acaba d’estrenar, Èxit, el musical de la meva vida. Precisament, el mateix dia 6 a les nou del vespre, Roger Pera representarà aquest muntatge al Teatre Comarcal en una funció oberta a tothom. Les entrades, que costaran 5 euros, es podran adquirir en línia a la plataforma https://entradessolsones.com.   

La jornada, que serà conduïda pel mestre, psicopedagog i escriptor Daniel Gabarró, es tancarà amb una xerrada seva titulada “I ara, què? Posem fil a l’agulla”. I és que un dels objectius d’aquesta convocatòria és que serveixi als professionals de diferents àmbits al Solsonès per treballar en xarxa a partir d’una mateixa mirada. Per això també s’ha creat un grup de treball per organitzar aquest programa integrat per tècniques dels Serveis Socials, el Centre Sanitari del Solsonès, l’Oficina Jove del Solsonès, Amisol, el Sol del Solsonès i la Divisió de Salut Mental de la Fundació Althaia.    

Inscripcions fins al 2 de maig

La participació a la jornada Soca-rel és gratuïta, però les places són limitades i cal inscriure-s’hi en línia a https://bit.ly/3jQz1Xb. El termini es tancarà el 2 de maig. Per a més informació, es pot trucar als Serveis Socials Bàsics del Solsonès, al telèfon 973483234. Es pot descarregar el programa en PDF clicant a l'enllaç que apareix a continuació.

Banners