Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona estudiarà ampliar l’oferta de la pista de patinatge sobre gel sintètic en la propera edició

Solsona estudiarà ampliar l’oferta de la pista de patinatge sobre gel sintètic en la propera edició

Es registren 862 entrades, majoritàriament de menors d’edat, durant els quatre dies de la instal•lació

La valoració de la primera pista de gel sintètic de Solsona, instal·lada per festes durant quatre dies a la plaça del Camp, ha estat “excel·lent”, en paraules de la regidora de Cultura, Sara Alarcón. En total s’hi van registrar 862 entrades, la gran majoria d’infants i joves. Ateses les peticions dels usuaris, “s’estudiarà ampliar-ne la durada i la superfície en les properes edicions”, assenyala Alarcón. 
 
L’Ajuntament solsoní fa un bon balanç de l’ús d’aquest nou servei, pensat per engruixir l’oferta lúdica i familiar a la ciutat durant les vacances de Nadal i, alhora, dinamitzar el sector comercial. També valora positivament el “suport de la UBIC per fer possible l’èxit de la prova pilot”, ja que hi va col•laborar amb una aportació de 2.000 euros i la promoció de la pista a través de vals de descompte del 50 per cent del preu de l’entrada, que valia 4 euros. Es van recaptar 2.100 euros a través de la venda d’entrades. Ara caldrà restar-hi el cost del lloguer de la pista i la contractació dels serveis de seguretat i taquilla. 
 
Èxit de la jornada amb els patges
 
La pista de patinatge a l’aire lliure ha estat una de les novetats de les festes nadalenques a Solsona. Una altra de les més destacades va ser el canvi de format de la visita dels patges a la ciutat, el 30 de desembre, molt ben acollida per les famílies i l’organització. S’estima que hi van participar prop de mig miler de famílies, de la comarca i de municipis veïns. Per a l’any que ve es mantindrà la jornada de tallers i activitats lúdiques per a les famílies a la Sala Polivalent, tot i que pot variar-ne la data. 
 
El ventall de propostes per a tots els públics, des d’infants de 0 anys fins als participants més grans, el fet de no haver de fer cues per lliurar la carta destinada als Reis i l’espai tancat on es va dur a terme van ser alguns dels aspectes més ben valorats d’“Un dissabte amb els patges”, organitzat per les regidories de Cultura i Educació amb la col•laboració d’una dotzena d’entitats i establiments locals. 
 
Una cavalcada amb novetats
 
A la cavalcada de Reis, amb més públic que els anys anteriors, també es van introduir nous elements, com la presència la comitiva d’elfs i ballarines que duien els estels, canons de llum, bombolles i confeti i un remolc de construccions. Així mateix, es van substituir les bengales per pals lluminosos per motius de seguretat. A més de les entitats habituals que hi col•laboren, també hi van participar l’Associació de Festes del Carnaval, Tatrau Escola de Teatre i el Jove Ballet Solsoní. En total es van mobilitzar prop de 150 persones. 
 
En la seva al•locució pronunciada al portal del Castell, el Rei Melcior va agrair la solidaritat dels solsonins que ha fet possible recollir enguany fins a 150 joguines a través de la campanya de Creu Roja Joventut, i de la qual s’han beneficiat una trentena d’infants. Igualment, va tenir un record per “aquelles famílies catalanes que es troben injustament separades” i va reclamar un 2018 de justícia per aquest país. 
 

Banners