Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / Desenvolupament Local / Cooperació amb altres administracions

Cooperació amb altres administracions

El desenvolupament local d’un territori es defineix en un procés reactivador de l’economia i dinamitzador de les societats locals que, mitjançant l’aprofitament dels recursos endògens existents al territori i la cooperació publicoprivada, té com a objectiu estimular, fomentar i diversificar l’activitat econòmica; crear ocupació, renda i riquesa, i millorar la qualitat de vida i el benestar de les poblacions territorials locals.
 1.1 Programa de suport i acompanyament a la planificació estratègica: 
 
Projectes estratègics prioritaris per al 2017 del pla d’acció per a l’impuls del desenvolupament local de solsona i cardona a través de la col•laboració publicoprivada
 
Projecte 1: Fòrum del Talent de Solsona i Cardona
 
Objectiu: Impulsar espais que afavoreixin el coneixement i la reflexió conjunta d’agents socials i econòmics, sobre el model de desenvolupament local i sobre les estratègies que poden facilitar la dinamització econòmica i social del territori.
 
Projecte 2: Programa Operatiu per a la captació de noves empreses a Solsona, Olius i Cardona
 
Objectiu: Elaborar un programa operatiu per promoure un teixit empresarial diversificat i dinamitzador dels recursos endògens del territori per afavorir la creació d’ocupació.
 
Aquests projectes estan subvencionats pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport al desenvolupament local.
 
 
A logos.jpg
A logos.jpg
 
 
1.2 Programa d’Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local: 
 
Enfortiment de la cooperació entre Solsona i Cardona en l’àmbit del desenvolupament local i millora de la governança
 
Contractació d’una Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local
 
Objectiu: Promoure la cooperació entre Solsona i Cardona en matèria de desenvolupament local i promoció econòmica. Foment de la cooperació pública-pública i pública-privada en el desenvolupament del pla d'acció.
 
Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport al desenvolupament local.
 
 A logos.jpg
 
 
1.3 Projecte “Treball als barris”: 
 
L’objectiu és afavorir l’accés de les persones desocupades del nucli antic de Solsona al mercat laboral, a través de programes que milloren la seva formació, capacitats bàsiques, ocupabilitat i, en definitiva, millorar les seves condicions de vida i garantir la cohesió social del territori.
 
Acció A1-01. Servei Connectem: Acompanyar les persones demandants d’ocupació residents al nucli antic de Solsona en el seu procés d’inserció laboral i donar suport a les empreses del territori que necessiten incorporar nous professionals al seu projecte empresarial. 
 
L’objectiu principal és el de millorar les condicions de vida de les persones residents al nucli antic de Solsona, tot incrementant les competències professionals de les persones usuàries i afavorint-ne la inserció sociolaboral. Per a la realització d’aquesta acció es portarà a terme la contractació de dos persones a jornada completa.
 
Acció DX-01. Projecte de millora de l'espai urbà del nucli antic de Solsona: 
 
En aquest projecte és pretén contractar 4 persones residents al nucli antic de Solsona i/o al municipi, en situació d’atur, amb l’objectiu d’adquirir experiència professional i poder millorar les seves competències en l’ocupació “2 persones com a peons i 2 persones d’oficial de 1a”. 
 
Acció DX-02. Projecte de dinamització comercial del nucli antic de Solsona:
 
En aquest projecte és pretén contractar 1 persona resident al municipi, en situació d’atur, amb l’objectiu d’adquirir experiència professional i poder millorar les seves competències en l’ocupació “dinamitzadora comercial”.
 
Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte Treball als barris.
  
A logos.jpg
 
 
1.4 Programa ocupacional “Pràctiques Garantia Juvenil”: 
 
Contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya.
 
L’objectiu és incentivar la contractació laboral en pràctiques de joves amb formació, beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, amb la finalitat de millorar la seva ocupabilitat amb l'adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps. El SOC subvenciona els contractes de treball en pràctiques, durant un període de 6 mesos a jornada completa.
 
Projectes realitzats mitjançant la contractació de quatre persones:
1. Disseny i millora dels itineraris naturalístics de Solsona
2. Suport a la iniciativa Viles Florides
3. Suport a projectes educatius municipals
4. Estructuració de la seu electrònica de l’Ajuntament de Solsona per fer la finestreta única empresarial, i tràmits generals
 
 
Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançada per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-2020, amb un cofinançament del 91,89%.
 
 
A logos.jpg
FSE_inverteix en el teu futur.JPG
 
 
 

 

Banners