Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / Desenvolupament Local / Cooperació amb altres administracions

Cooperació amb altres administracions

El desenvolupament local d’un territori es defineix en un procés reactivador de l’economia i dinamitzador de les societats locals que, mitjançant l’aprofitament dels recursos endògens existents al territori i la cooperació publicoprivada, té com a objectiu estimular, fomentar i diversificar l’activitat econòmica; crear ocupació, renda i riquesa, i millorar la qualitat de vida i el benestar de les poblacions territorials locals.

 

1.1 Programa de suport i acompanyament a la planificació estratègica: 

Projectes estratègics prioritaris per al 2017 del pla d’acció per a l’impuls del desenvolupament local de Solsona i Cardona a través de la col•laboració publicoprivada

 

Projecte 1: Fòrum del Talent de Solsona i Cardona
 
Objectiu: Impulsar espais que afavoreixin el coneixement i la reflexió conjunta d’agents socials i econòmics, sobre el model de desenvolupament local i sobre les estratègies que poden facilitar la dinamització econòmica i social del territori.
 
Projecte 2: Programa Operatiu per a la captació de noves empreses a Solsona, Olius i Cardona
 
Objectiu: Elaborar un programa operatiu per promoure un teixit empresarial diversificat i dinamitzador dels recursos endògens del territori per afavorir la creació d’ocupació.
 
Aquests projectes estan subvencionats pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport al desenvolupament local.

  

Projectes estratègics prioritaris per al 2018 del pla d’acció per a l’impuls del desenvolupament local de Solsona i Cardona a través de la col•laboració publicoprivada

Projecte 1. Diagnosi de la restauració de Solsona i Cardona

Objectiu: Obtenir una diagnosi detallada del punt de partida dels establiments de restauració de Solsona i Cardona i identificar les accions prioritàries per tal de millorar la competitivitat de les empreses i l’ocupació al sector

Projecte 2. Identificació amb actors públics i privats dels projectes a portar a terme al 2019-2023 pel Pacte de Territori, a través de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona.

Objectiu: Identificar, definir i replanificar de forma conjunta, els projectes per al període 2019-2028, que es desenvoluparan des de l’Agència de Desenvolupament Solsona i Cardona, alhora que s’aglutina els diversos agents del territori (tant públics com privats) en aquest pacte de territori, esdevenint un territori cohesionat envers el seu desenvolupament social i econòmic.

Projecte 3: “Fòrum del talent en femení. Talentària”: Creació d’espais de relació i cooperació entre emprenedores i empresàries del territori des d’un marc de cooperació entre el sector públic i privat.

Objectiu: Crear espais de relació i cooperació entre emprenedores i empresàries del territori, des d’un marc de cooperació entre el sector públic i privat.

A logos.jpg

 

1.2 Programa d’Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local: 

Enfortiment de la cooperació entre Solsona i Cardona en l’àmbit del desenvolupament local i millora de la governança

Contractació d’una Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local

 
Objectiu: Promoure la cooperació entre Solsona i Cardona en matèria de desenvolupament local i promoció econòmica. Foment de la cooperació pública-pública i pública-privada en el desenvolupament del pla d'acció.
 
Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport al desenvolupament local.
Desenvolupament Social del Territori

Contractació d’una Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local.

Objectiu: Acompanyar a les empreses en la definició de llocs de treball per competències per tal de que la selecció del personal s’ajusti més al que les empreses necessiten i a donar suport a alguns processos de selecció per competències basats en l'ajust competencial entre oferta i candidat/a.

Acompanyar a les persones demandants d’ocupació, per tal de millorar la seva ocupabilitat a través del desenvolupament del seu capital competencial, identificar les seves competències, conèixer les competències associades a les funcions d’una ocupació (perfil competencial) i treballar les competències no identificades.

 
 A logos.jpg
  

1.3 Projecte “Treball als barris”:  

L’objectiu és afavorir l’accés de les persones desocupades del nucli antic de Solsona al mercat laboral, a través de programes que milloren la seva formació, capacitats bàsiques, ocupabilitat i, en definitiva, millorar les seves condicions de vida i garantir la cohesió social del territori.

•           Acció A1-01. Servei Connectem: Acompanyar les persones demandants d’ocupació residents al nucli antic de Solsona en el seu procés d’inserció laboral i donar suport a les empreses del territori que necessiten incorporar nous professionals al seu projecte empresarial. 

L’objectiu principal és el de millorar les condicions de vida de les persones residents al nucli antic de Solsona, tot incrementant les competències professionals de les persones usuàries i afavorint-ne la inserció sociolaboral. Per a la realització d’aquesta acció es portarà a terme la contractació de dos persones a jornada completa.

•           Acció DX-01. Projecte de millora de l'espai urbà del nucli antic de Solsona: 

Es contractaran durant 6 mesos, 4 persones en situació d’atur residents al municipi. Es contractaran 2 oficials i 2 peons, amb l’objectiu d’adquirir experiència professional i poder millorar les seves competències en l’ocupació.

•          Acció DX-02. Projecte de suport educatiu per a impulsar l’aprenentatge de llengües estrangeres, al nucli antic de Solsona

Es contractarà durant 6 mesos, 1 persona resident al municipi, en situació d’atur, amb l’objectiu d’adquirir experiència professional i poder millorar les seves competències en l’ocupació.

L’objectiu principal és, analitzar la viabilitat de les recomanacions proposades en l’“Estudi per impulsar l’aprenentatge de llengües estrangeres” entre la població del territori, dut a terme per l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona el 2017.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte Treball als barris.

  
A logos.jpg
 

1.4 Programa ocupacional “Pràctiques Garantia Juvenil”: 

Contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya.

L’objectiu és incentivar la contractació laboral en pràctiques de joves amb formació, beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, amb la finalitat de millorar la seva ocupabilitat amb l'adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps. El SOC subvenciona els contractes de treball en pràctiques, durant un període de 6 mesos a jornada completa.

Projecte realitzat mitjançant la contractació d’un jove:

1.         Suport a les activitats de comunicació relacionades amb el desenvolupament local i la cultura

L’objectiu principal és donar suport a les activitats diàries de la ràdio municipal, Solsona FM, així com a les tasques de comunicació externa de les activitats de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançada per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-2020, amb un cofinançament del 91,89%.

 
A logos.jpg
FSE_inverteix en el teu futur.JPG
 
 

1.5. L’Ajuntament de Solsona és Agència de Col·locació. Número d’autorització 0900000236  

Accions d’intermediació laboral per a la inserció en el mercat de treball de persones aturades, en col·laboració amb agències de col·locació.

Objectiu: realitzar accions d'intermediació laboral per a la inserció en el mercat de treball de 20 persones desocupades de 30 anys o més, inscrites un mínim de 12 mesos d’inscripció de forma ininterrompuda com a desocupades.

 

A logos.jpg 

 

Banners