Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona

Accessos

Situacio

Solsona és la capital del Solsonès, comarca de la Catalunya central. Pel nord limita amb la comarca de l'Alt Urgell, de la qual es troba separada per la barrera natural del Port del Comte. Per l'est afronta amb el Berguedà, on s'arriba a través dels sistemes muntanyencs de la serra de Busa. Amb la comarca del Bages s'hi comunica en la part sud-est, a través del riu Cardener, que recull les aigües que davallen de Pallarès i el pla de Cirera, les del torrent de Llera de Lladurs, i les de Castellvell i el vessant oriental de la serra de la Torregassa, pel torrent Ribalta. Pel sud, el Solsonès limita amb l'Anoia i la Segarra i, per l'oest, queda orientat vers Lleida a través de la Noguera. Els petits turons de la Borda (al nord), Sant Bartomeu (nord-est), la principal elevació del terme (871 m) i el Castellvell (nord-oest) flanquegen la ciutat de Solsona.

Solsona es troba força allunyada dels eixos viaris, ja que a banda de la carretera principal, la resta de carreteres que creuen el terme són secundàries. De totes maneres, a Solsona s'hi pot accedir exclusivament a través de carretera, tot i que es pot fer una part de trajecte amb tren (Renfe) fins a Manresa, a uns 35 minuts de Solsona. Des de Manresa, s'agafa la carretera C-55. Des de la comarca de l'Alt Urgell, s'arriba a Solsona per la C-26, cap a Bassella, punt en què s'enllaça amb la C-14 (eix Tarragona-Andorra), de la Seu d'Urgell.

A la vila de Sant Llorenç de Morunys, al Solsonès nord, s'hi arriba per la carretera de l’embassament de la Llosa del Cavall i per la LV-4241. A través de la C-16 (eix del Llobregat), Solsona també connecta amb Berga. Per la Segarra, d'altra banda, s'hi accedeix per mitjà de la C-451 (C-75), que enllaça Solsona amb Guissona.

 Veure plànol més gran

Banners