Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Aclariment sobre les aportacions del PSC al Ple del pressupost

Aclariment sobre les aportacions del PSC al Ple del pressupost

Són tres els projectes que proposa el regidor Mohamed El Mamoun per reduir la factura de la llum de l’Ajuntament

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Solsona considera que no s’han explicat suficientment les seves aportacions al Ple d’aprovació del pressupost, celebrat a final de novembre. El seu regidor, Mohamed El Mamoun, destaca l’èmfasi que va posar en la necessitat de reduir la factura de la llum per al 2023 i els projectes que proposa per posar-hi fil a l’agulla: la instal·lació de noves plaques fotovoltaiques a l’escola El Vinyet i a l’edifici del Casal de Cultura i Joventut, i de grups de bateries per emmagatzemar l’energia generada i utilitzar-la per a l’enllumenat públic.

“Trobem a faltar inversions importants per reduir la despesa elèctrica”, reitera El Mamoun, si bé felicita, alhora, el govern solsoní per les inversions que s’executaran en instal·lacions fotovoltaiques a la sala polivalent i a l’edifici de l’ajuntament. “Ja vam proposar-ho en el pressupost del 2022”. El PSC exhorta l’equip de govern a apostar decididament per aquestes energies aprofitant les subvencions europees Next Generation.

Segons el seu portaveu municipal, amb noves plaques fotovoltaiques als dos equipaments mencionats i els grups de bateries es disposaria d’energia per a l’enllumenat públic des de primera hora del vespre fins a la mitjanit i “aconseguir un estalvi mínim del 70 per cent de la factura”, que estima en uns 700.000 euros anuals. Aquest estalvi podria destinar-se a finançar altres projectes, com per exemple per facilitar l’accés dels joves a l’habitatge.

Una altra de les aportacions del portaveu socialista al Ple de pressupost que vol subratllar és la reserva d’una partida de 7.000 euros per a la compra de material pedagògic a l’Escola Municipal de Música Joan Roure. El Mamoun apunta aquesta xifra després de valorar les peticions que fa la direcció del centre i de contrastar el pressupost de l’escola solsonina amb el d’altres centres similars.

El Ple de novembre va donar llum verda a un pressupost per al 2023 d’11 milions d’euros, un 4,26 per cent superior al de l’exercici vigent. L’aprovació va tenir els únics vots a favor de l’executiu local.

NOTA: Les notes de premsa dels plens resumeixen les aportacions que fan totes les parts que intervenen en la sessió. Les actes dels plens es poden consultar (una vegada aprovades) a l’apartat específic del portal web municipal (https://www.ajsolsona.cat/ajuntament/ple-municipal/plens-municipals-nou) i les gravacions íntegres de les sessions es poden descarregar des del web de Solsona FM.  

arxivat sota: , ,

Banners