Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Aquest divendres presenten a Solsona un retrat autobiogràfic d’Anna Murià

Aquest divendres presenten a Solsona un retrat autobiogràfic d’Anna Murià

És un acte obert a tothom organitzat pel Club de lectura de la gent gran a la biblioteca

L’escriptora, traductora i periodista Anna Murià va convertir-se en una de les figures destacades de les lletres catalanes del segle XX. El Club de lectura de la gent gran de Solsona organitza la presentació del llibre Anna Murià, viure, escriure, del berguedà Quirze Grifell, una obra que posa llum a la seva trajectòria vital i literària. Serà aquest divendres a les set del vespre a la Biblioteca Carles Morató en un acte obert a tothom.

A Anna Murià, viure, escriure (Saldonar, 2022), Quirze Grifell (Berga, 1956) recupera unes llargues converses amb l’escriptora i en reconstrueix el retrat biogràfic. Constitueix un text amb un alt valor documental i testimonial d’una trajectòria que va viure la Barcelona d’abans i durant la guerra, l’exili al costat d’Agustí Bartra i el retorn a Catalunya.

En una presentació conduïda per la dinamitzadora del Club de lectura de la gent gran, Carme Cusí, l’autor parlarà de la vida i obra d'una escriptora que va conrear un ampli ventall de gèneres, des del relat, la novel·la, la biografia i les memòries, fins a l'assaig, la crítica, la literatura infantil i juvenil o la traducció literària. Així mateix, centrar-se en la figura d’Anna Murià comporta també comentar la relació epistolar que va mantenir amb la seva amiga Mercè Rodoreda.

Quirze Grifell és filòleg i col·laborador en diversos mitjans de comunicació sobre qüestions relacionades amb la literatura, l’art, el patrimoni, la cultura popular i la història oral. L’obra que es presenta a Solsona és una revisió i actualització del llibre-entrevista Anna Murià, àlbum de records, publicat el 1992. També és autor del recull de quartetes satíriques Garrofes del mínim esforç (1989) i coordinador de l’antologia de poesia popular Lliri d’aigua (L’Albí, 2022).  

 

Acte: Presentació del llibre Anna Murià, viure, escriure, de Quirze Grifell
Dia: divendres 3 de febrer
Hora: 19 h
Lloc: saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató

Banners