Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Aquest estiu la biblioteca solsonina convoca el segon “Bibliotrivial” i l’amplia als infants a partir de 1r

Aquest estiu la biblioteca solsonina convoca el segon “Bibliotrivial” i l’amplia als infants a partir de 1r

La prova, que vol fomentar la lectura per plaer, començarà el 29 de juny i s’allargarà fins al 19 de setembre

Fomentar la lectura per plaer i la comprensió lectora entre els infants durant les vacances d’estiu. Aquest és l’objectiu del “Bibliotrivial”, l’activitat que organitza per segon any la Biblioteca Carles Morató de Solsona. Enguany aquest concurs, adreçat a l’alumnat de 4t a 6è de primària, s’amplia amb la versió “Bibliotrivial Mini”, per als infants que hagin cursat de 1r a 3r.    

“Incorporem aquesta nova categoria per cobrir la curiositat dels més petits que vam detectar l’any passat”, explica la directora de la Carles Morató, Ester Barniol. Tant el “Bibliotrivial” com el “Bibliotrivial Mini” començaran el 29 de juny i acabaran el 19 de setembre. Tots els participants que completin la prova entraran al sorteig de diferents premis, entre els quals hi haurà jocs educatius, llibres i una subscripció d’un any a una revista infantil catalana. L’acte de cloenda, en què es lliuraran els premis, tindrà lloc el 25 de setembre.

Vuit tipus de llibre diferents

Cada infant que hi prengui part rebrà un llibret amb vuit reptes que haurà de resoldre per obtenir els formatgets corresponents (identificats amb vuit colors diferents). Cada repte correspon a una tipologia de llibre diferent que ha de llegir: conte, coneixements, còmic, poesia, revista, biografia, àlbum il·lustrat i àlbum sense text. Un cop feta la lectura i superat el repte, la biblioteca facilitarà el formatget per enganxar al llibret.

En la primera edició d’aquesta activitat, l’estiu passat, van participar-hi una setantena d’alumnes d’entre 8 i 12 anys, dels quals 24 van completar la prova. Aquest any, amb l’ampliació de les franges d’edat i l’experiència de l’estiu passat, es preveu que augmentin els nens i nenes concursants.

Banners