Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Arriba a Solsona una exposició itinerant de Projecte Home de prevenció de drogues

Arriba a Solsona una exposició itinerant de Projecte Home de prevenció de drogues

La instal·lació es pot visitar fins al 28 d’octubre a la biblioteca

Empoderar-se en els camps de les emocions, els pensaments, els valors, els plaers i la comunicació és un pas fonamental per evitar caure en conductes de risc i prevenir el consum de drogues. Aquest és el plantejament de l’exposició itinerant “Tu tens la clau”, que acaba de fer parada a Solsona, on es podrà visitar fins al dia 28 d’aquest mes. Aquest migdia s’ha inaugurat al saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató amb la participació de l’alcaldessa, Judit Gisbert, la cap de la Central de Biblioteques de Lleida, Nati Moncasí, i els responsables de Projecte Home, l’ONG organitzadora de la mostra, Oriol Esculies, Conxita Solé i Sònia Font.

“La informació és clau per a la prevenció. I és un encert el plantejament d’aquesta mostra, que convida a la reflexió sense parlar explícitament del consum”, ha assenyalat Judit Gisbert. L’alcaldessa ha aprofitat aquest acte, en el qual han assistit també representants dels centres educatius de secundària de la ciutat i el Servei Educatiu del Solsonès, per destacar la tasca que es duu a terme des de l’espai Jove de Salut de l’Oficina Jove del Solsonès, tant en l’atenció personalitzada i confidencial com en la coordinació d’accions formatives als centres. “Cal que hi fem insistència”, ha dit. Des de l’Oficina Jove s’ha coordinat visites a aquesta exposició de 1r i 2n d’ESO, la UEC i altres col·lectius.  

Nati Moncasí, cap de la Central de Biblioteques de de Lleida, ha posat de relleu la funció de les biblioteques com a instrument de cohesió social. En aquest sentit, ha afirmat que projectes com aquest interessen “per desmitificar les addicions per als joves, però també per a totes les capes de la població”.

“Tu tens la clau” és una activitat de prevenció i sensibilització que complementa els programes de tractament de les addicions que Projecte Home duu a terme a la demarcació de Lleida des dels centres que té ubicats a Tremp i Balaguer. Des d'aquetes seus, l'entitat atén cada any més de 80 persones afectades i els seus familiars.  

 

Exposició: “Tu tens la clau”, de Projecte Home
Dies: de dilluns a dissabte fins al 28 d’octubre
Hora: de dilluns a divendres, de 16 a 20 h, i dimarts, divendres i dissabte, també de 10 a 13.30 h
Lloc: saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató

Banners