Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Augmenten un 130 % els beneficiaris dels ajuts per promocionar l’activitat empresarial de Solsona

Augmenten un 130 % els beneficiaris dels ajuts per promocionar l’activitat empresarial de Solsona

46 activitats i autònoms s’han beneficiat de la convocatòria del 2023, 26 més respecte l’any anterior
De Cop Mèdia, beneficiària de la convocatòria, és una agència de comunicació de nova creació instal·lada al nucli antic

De Cop Mèdia, beneficiària de la convocatòria, és una agència de comunicació de nova creació instal·lada al nucli antic

El 2023, 46 activitats econòmiques de Solsona, inclosos projectes d’autoocupació, s’han beneficiat de la convocatòria d’ajuts per a la promoció de l’activitat empresarial convocada per la regidoria de Desenvolupament Local. Aquesta xifra representa un increment del 130 per cent respecte de l’any anterior, quan es van subvencionar 22 iniciatives. S’ha destinat a aquests ajuts un total de 40.759 euros, un 77 per cent més, si bé l’assignació pressupostària cada any és la mateixa.  

El regidor de Desenvolupament Local, Ramon Montaner, atribueix la millora de les dades a “l’encert en l’adaptació de les bases dels ajuts que es va fer per incentivar els negocis a concórrer-hi”. Així, es van eliminar els imports mínims d’inversió per optar-hi i, per primera vegada, ha estat subvencionable el lloguer del local durant el primer any d’obertura. Montaner es mostra satisfet que les activitats amb inversions inicials baixes també hagin pogut acollir-s’hi.   

El triple de nous negocis subvencionats

De fet, la línia d’ajuts en què s’ha registrat un increment més notable de les subvencions concedides ha estat la de noves activitats econòmiques i traspassos, el volum dels expedients de la qual s’ha triplicat respecte del 2022 i se n’han resolt favorablement 15 –també coincideix amb un exercici en què s’han registrat 32 noves llicències d’activitats innòcues al municipi.

Un dels objectius de la regidoria és evitar el tancament de negocis per falta de relleu i facilitar-ne el traspàs. Aquest és un aspecte en el qual s’està treballant, segons Ramon Motaner, ja que “tant important és promoure la creació d’ocupació com lluitar contra la destrucció de llocs de treball”.

Els projectes d’autoocupació subvencionats, d’altra banda, han passat de sis a 14, i els ajuts per a la modernització i sostenibilitat d’activitats econòmiques existents gairebé s’han doblat, amb 20 sol·licituds acceptades, mentre que l’any anterior van ser 11.

L’import màxim de la subvenció ha estat de 3.000 euros per beneficiari. Per segon any consecutiu, a fi d’afavorir les botigues i els serveis locals, el 20 per cent de l’ajut, 7.892 euros, s’ha concedit amb targetes de prepagament, en lloc de transferències directes.

“Cap sol·licitant ha quedat fora per manca de partida econòmica”, remarca el responsable de Desenvolupament Econòmic. El 2023 s’han rebutjat nou sol·licituds per no ajustar-se a les bases o per presentar documentació incompleta.  

Enguany l’Ajuntament repetirà aquesta convocatòria d’ajuts, creada el 2012 per incentivar el desenvolupament local i l’activitat econòmica a la ciutat arran del tancament de Tradema, aleshores l’empresa econòmicament més important del Solsonès. El març es preveu revisar-ne les bases per valorar-ne possibles millores.

Banners