Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Avui i dissabte, plens de canvi de mandat a l’Ajuntament solsoní

Avui i dissabte, plens de canvi de mandat a l’Ajuntament solsoní

La sessió de tancament serà avui a les vuit del vespre i la de constitució, dissabte a les dotze del migdia

Aquesta setmana es formalitza el canvi d’etapa als ajuntaments. Avui a les vuit del vespre se celebra el Ple de tancament de mandat al consistori solsoní i dissabte a les dotze del migdia, el de constitució de la corporació que capitanejarà la política municipal fins al 2023.

En la sessió d’avui l’alcalde acomiadarà formalment els cinc regidors que finalitzen la seva tasca: Octavi Esteve, d’ApS-CUP, a l’oposició (2015-2019); Yasmina Valderrama, del PSC, regidora Salut, Polítiques d’Igualtat i Salut (2015-2019), i els republicans Antoni Carralero, regidor de Medi Ambient (2015-2019), Isabel Roca, d’Educació i Governació (2011-2019), i Lluís-Xavier Villaró, fins ara responsable de Promoció Econòmica i Comunicació i Noves Tecnologies (2011-2019).  

Dissabte a les dotze el Ple s’encetarà amb la constitució de la mesa d’edat, que integraran Joan Parcerisa, de 23 anys, un dels rostres nous, i l’actual regidor Ramon Xandri, de 63, ambdós d’ERC. A continuació, tindrà lloc la presa de possessió de tots els edils i, finalment, l’elecció de l’alcalde (els regidors poden votar els caps de llista o emetre un vot nul o en blanc), moment a partir del qual es proclamarà novament batlle de Solsona David Rodríguez, per la majoria absoluta dels vots obtinguts pels republicans a les eleccions municipals.

És previst que entre el públic de la sessió plenària hi hagi l’exalcalde Jordi Riart. A més de Joan Parcerisa, entraran a formar part de l’Ajuntament també Ramon Montaner i Judit Gisbert, per ERC, Pilar Viladrich, per ApS-CUP, i l’exregidora Encarna Tarifa, pel PSC, que hi torna després del parèntesi del mandat que es tanca. Una vegada celebrada la sessió de constitució, es disposa d’un mes de termini màxim per convocar el Ple del cartipàs, en què es reparteixen les diferents àrees de govern i responsabilitats.   

 

  • Ple de final de mandat: avui, dimecres 12, a les 20 h
  • Ple de constitució: dissabte 15 a les 12 h
arxivat sota:

Banners