Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Campanya de control de l’ús del cinturó i els sistemes de retenció infantil a Solsona durant tota la setmana

Campanya de control de l’ús del cinturó i els sistemes de retenció infantil a Solsona durant tota la setmana

Denuncien sis infractors, entre conductors i passatgers, en una sola hora

A partir d’avui i fins diumenge, Policia Local i Mossos d’Esquadra es coordinen a Solsona en una nova campanya de control de l’ús del cinturó i els sistemes de retenció infantil. La patrulla se situa en diferents punts de la xarxa viària solsonina, de forma itinerant, matí i tarda. En tan sols una hora, aquest matí s’han denunciat sis infractors, entre conductors i passatgers.

Aquesta campanya, que el Servei Català de Trànsit promou a tot Catalunya, recorda l’obligació de dur el cinturó de seguretat tant per part dels conductors i passatgers del davant com per part de les persones que viatgin als seients de darrere. Aquest és un dels mecanismes que garanteix més la seguretat passiva dels usuaris dels vehicles en cas d’accident. No dur el cinturó és multat amb una sanció econòmica de 200 euros i la pèrdua de tres punts del carnet de conduir.

Pel que fa als infants amb una alçada igual o inferior a 135 centímetres, han de seure obligatòriament al darrere i anar subjectats amb els sistemes de retenció infantil corresponents, cadiretes o alçadors, adequats al seu pes i talla. L’ús adequat d’aquests mecanismes redueix les lesions en un 75% en cas d’accident. Infringir aquesta norma, d’altra banda, es considera una falta greu i també suposa una multa de 200 euros i la pèrdua de tres punts al conductor.

Aquest matí els agents han aturat el trànsit a la rotonda de Sant Jordi, però també ho faran en altres punts com les carreteres de Manresa, Sant Llorenç i Bassella.   

arxivat sota: ,

Banners