Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Comença la renovació de papereres al nucli antic, els parcs i la zona esportiva de Solsona

Comença la renovació de papereres al nucli antic, els parcs i la zona esportiva de Solsona

S’homogeneïtza el model, més integrat, amb més capacitat i protegit del vent i la pluja

Aquesta setmana la brigada municipal de Solsona ha començat a substituir papereres de la ciutat, primer al nucli antic, per continuar els propers dies als parcs i la zona poliesportiva. Es renovaran més de 80 papereres amb un nou model homogeneïtzat, més integrat en l’entorn, amb el 50% més de capacitat (95 litres) i protegit del vent i la pluja. En aquells emplaçaments que ho permeten també s’hi afegeix la recollida selectiva.

Es tracta de papereres Titan de Novatilu amb porta, cendrer i una part superior que evita que les bosses marxin quan rebufa el vent o s’omplin d’aigua si plou i, alhora, que s’hi puguin dipositar bosses d’escombraries domèstiques. La forma és ovalada, idònia per a espais de poca amplada, especialment al nucli antic. Els acabats són de tipus corten, al nucli antic, i gris, a l’exterior, i amb el barret del color corresponent si són de selectiva. L’adquisició de les papereres per al nucli antic, els parcs i els equipaments escolars ha tingut un cost de 17.900 euros i s’emmarca dins les prioritats del darrer pressupost participatiu.

Al nucli antic s’han instal·lat 53 papereres: s’han substituït les existents i se n’han col·locat a més punts. A més, s’han ampliat amb les opcions de recollida selectiva (rebuig, envasos i paper) a la plaça Major, la plaça del Consell Comarcal, el portal del Pont i l’avinguda de la Mare de Déu del Claustre. Tot i que al nucli antic la instal·lació acaba avui, faltarà col·locar-hi una petita placa metàl·lica amb l’escut de l’Ajuntament.

En una segona fase, la setmana que ve, es col·locaran 27 noves papereres en parcs infantils i escoles, totes amb les fraccions separades. Finalment, més endavant, en una tercera i darrera fase, se n’instal·laran una vintena més als equipaments esportius.  

arxivat sota: ,

Banners