Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / CONVOCATÒRIA DE PLE: Aquest dijous el govern solsoní porta al Ple un pressupost "realista i social" de 9,5 milions d'euros

CONVOCATÒRIA DE PLE: Aquest dijous el govern solsoní porta al Ple un pressupost "realista i social" de 9,5 milions d'euros

La inversió més elevada, de 276.000 euros, és per a la nova gespa artificial del camp de futbol

La proposta de pressupost general per al 2020, que ascendeix a 9,5 milions d’euros i representa un increment de l’1,73 per cent respecte l’exercici en curs, és el punt més destacat del darrer Ple ordinari de l’any a l’Ajuntament de Solsona, aquest dijous a les nou del vespre. Les inversions previstes superen les dels darrers anys, en tant que sumen uns 700.000 euros, inclosa una transferència de capital del projecte Feder (Fons europeu de desenvolupament regional) per a l’Illa Cultural.

El regidor d’Hisenda, Ramon Xandri, qualifica la proposta de pressupost de “realista”, en tant que “defuig utopies, al mateix temps que reflecteix l’inici de compromisos importants del mandat”. Així mateix, en destaca el caràcter “marcadament social”, en referència a les partides dels Serveis Socials, la gent gran i la cultura.

La inversió més elevada, de 276.000 euros, es destinarà a la nova gespa artificial del camp de futbol, ja que “fa anys que s’ha esgotat la vida útil de la gespa instal·lada el 2006”, apunta el regidor d’Esports, Joan Parcerisa. En segon lloc hi ha la renovació dels col·lectors del carrer del Blat (57.500 euros), el més central del sector de Sant Bernat, atès que es troben en molt mal estat. Aquesta obra requerirà obrir el vial completament en el tram comprès entre els carrers de la Palla i Gira-sol i reconstruir-lo –si bé era una actuació programada per a aquest any, la seva complexitat i, per tant, el seu encariment respecte de les previsions inicials, van fer ajornar-la. La tercera inversió (50.000 euros) serà per al pressupost participatiu, al qual es dona el tret de sortida el desembre, seguida de la millora del clavegueram (35.000) i l’eliminació de barreres arquitectòniques (25.900), entre d’altres.

En el mateix Ple es portarà a votació la quarta modificació de crèdit de l’any, per destinar 24.000 euros a la partida d’estudis i treballs tècnics i ampliar la de parcs i jardins amb 27.000. D’altra banda, el grup municipal d’ERC proposa l’aprovació de dues mocions, una per refermar el compromís de l’Ajuntament de Solsona en l’atenció a les dones víctimes de violència masclista i els seus fills, i una altra en defensa de la llibertat d’expressió i la iniciativa política al Parlament de Catalunya, que denuncia “la censura que pretén imposar el Tribunal Constitucional”.

 

Ordre del dia Ple ordinari 28/11/2019:

  1. Aprovació de les actes de la sessió anterior
  2. Modificació de crèdit núm. 4/2019
  3. Aprovació del pressupost general, bases d’execució i plantilla de personal per a l’exercici 2020
  4. Moció per a la commemoració del 25 de novembre, Dia internacional contra la violència envers les dones
  5. Moció en defensa de la llibertat d’expressió i la iniciativa política al Parlament de Catalunya
  6. Informes d’Intervenció del tercer trimestre de 2019
  7. Informes i resolucions
  8. Precs i preguntes   

Banners