Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / CONVOCATÒRIA DE PLE: El govern municipal solsoní porta al Ple els primers tràmits per construir una nova deixalleria

CONVOCATÒRIA DE PLE: El govern municipal solsoní porta al Ple els primers tràmits per construir una nova deixalleria

Es vota l’adquisició d’una finca de 18.812 m2 propera a les instal·lacions actuals
Ortofotomapa del sector de la Vinya del Teuler (Font: ICGC)

Ortofotomapa del sector de la Vinya del Teuler (Font: ICGC)

Disposar d’un espai prou ampli i idoni per construir-hi una nova deixalleria per a Solsona és l’objectiu de l’adquisició d’una finca de 18.812 metres quadrats, propera a les instal·lacions actuals, al sector de la Vinya del Teuler, a l’extrem nord-est del municipi. Aquest és un dels punts destacats de l’ordre del dia del Ple municipal que se celebra aquest dijous, dia 21, a dos quarts de vuit del vespre. En relació a aquest expedient, serà necessari començar els tràmits de modificació del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) i aprovar una modificació de crèdit.

La deixalleria actual, que ha de donar servei a més de 10.000 usuaris, entre els de Solsona i els municipis limítrofs d’Olius i Lladurs, presenta unes instal·lacions insuficients per gestionar el volum de residus generats, no disposa d’espais suficients per a l’emmagatzematge ni per desenvolupar sistemes de reutilització i, mediambientalment, no té la xarxa d’abocament de residus resolta.  

D’aquí que sigui necessari un nou emplaçament per a aquest servei. La finca que el govern municipal vol adquirir, pel preu de 22.367 euros, és de 18.812 metres quadrats, dels quals uns 10.000 es destinaran a la nova deixalleria i la resta s’incorporaran al sistema viari d’ús públic.

Aquest terreny, però, té una classificació urbanística de sòl urbà no consolidat i una qualificació de sòl de zona industrial amb edificabilitat esgotada. Per això es proposa resoldre aquest escull amb una modificació puntual del POUM i amb el trasllat de l’edificabilitat que té un terreny de 3.714 metres quadrats de propietat municipal adjacent a la finca que es vol comprar.

En el mateix Ple es votarà la primera modificació de crèdit d’aquest any, en part per destinar a l’adquisició d’aquesta finca 22.500 euros inicialment pressupostats per a la supressió de barreres arquitectòniques (d’un total de 125.000). Aquests fons es preveuen recuperar mitjançant una subvenció de la Diputació de Lleida.  

Regulació dels pisos turístics

El Ple d’aquest dijous també tornarà a posar damunt la taula la regulació a Solsona dels habitatges d’ús turístic (HUT) com a mesura per pal·liar la manca d’oferta d’habitatge –casualment pocs dies després que hagi entrat en vigor la declaració de Solsona com a zona tensionada. S’hi portarà l’aprovació provisional de la modificació puntual del POUM sense cap canvi respecte de l’acord plenari del setembre passat. Aquest ha estat un dels temes més controvertits entre govern i oposició. Amb tot, no s’hi ha presentat cap al·legació ni s’ha rebut cap informe amb objeccions.   

Un altre punt de l’ordre del dia serà l’aprovació inicial de l’Ordenança municipal sobre els usos de l’aigua en situació de sequera. A final de gener la Junta de Govern Local va aprovar un text a partir d’un model tipus de l’Agència Catalana de l’Aigua, que es va sotmetre a consulta pública durant el febrer, sense que s’hi aportés cap proposta. “Ha de ser una eina que ens permeti adoptar mesures per resoldre possibles usos incorrectes de l’aigua”, apunta el regidor de Serveis, Joan Parcerisa.   

D’altra banda, tots els grups municipals han consensuat una moció de suport a la mobilització de la pagesia davant la crisi del sector agrari amb el mateix text que va rebre el suport unànime del Ple del Consell Comarcal. Entre altres acords, insta el Govern de la Generalitat i el de l’Estat a simplificar la càrrega burocràtica dels pagesos, garantir preus justis i que les restriccions d’aigua siguin equitatives en tots els sectors econòmics.

El Ple municipal, com sempre, es podrà seguir en directe per Solsona FM (https://solsonafm.media/) i, en diferit, també se’n podran veure les imatges per 22TV (https://www.youtube.com/@22TVTelevisiodeSolsona).

 

Ordre del dia Ple ordinari 21/03/2024:

 1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior
 2. Aprovació provisional de la proposta de modificació puntual del POUM núm. 10 de regulació dels usos d’habitatges d’ús turístic (HUT) i llars compartides
 3. Aprovació inicial de l’Ordenança municipal reguladora de les mesures aplicables a l’abastament d’aigua potable i als usos de l’aigua en situació de sequera
 4. Modificació de crèdit núm. 1/2024, amb la modalitat de transferència i incorporació de crèdit
 5. Adquisició a la mercantil Promociones Majsan, SL d’una finca situada a la Vinya del Teuler
 6. Aprovació inicial del projecte de modificació del POUM de Solsona núm.11 a la Vinya del Teuler
 7. Aprovació, pel termini d’un any, de la suspensió de l’atorgament de tot tipus de llicències en tot l’àmbit afectat per la modificació puntual núm. 11 del POUM, a la Vinya del Teuler
 8. Moció de suport a la mobilització de la pagesia davant la crisi del sector agrari
 9. Informes financers i econòmics del 4t trimestre del 2023
 10. Tancament i liquidació del pressupost
 11. Informes i resolucions
 12.  Precs i preguntes

Banners