Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / CONVOCATÒRIA DE PLE: L’Ajuntament de Solsona es posicionarà aquest dijous sobre l’adscripció comarcal de Torà i Biosca

CONVOCATÒRIA DE PLE: L’Ajuntament de Solsona es posicionarà aquest dijous sobre l’adscripció comarcal de Torà i Biosca

En la mateixa sessió es nomenarà Rosó Barrera com a representant a la Mancomunitat d’Abastament d’Aigua del Solsonès després de la renúncia de Pilar Viladrich

El Ple ordinari d’aquest mes a l’Ajuntament de Solsona, dijous a partir de dos quarts de vuit del vespre, es posicionarà sobre la petició dels ajuntaments de Torà i Biosca de canviar d’adscripció comarcal per passar a formar part del Solsonès arran d’una moció presentada pel PSC, que n’ha motivat una altra de compartida per ERC i Junts per Solsona.

El text del regidor socialista, Mohamed El Mamoun, que el govern municipal va declinar tractar en el plenari de juliol, demana el suport a la petició dels dos consistoris segarrencs. Per la seva banda, Esquerra Republicana i Junts amplien els acords, que consideren que han d’incloure la sol·licitud d’una consulta legal als municipis de Torà i Biosca que confirmi la voluntat dels veïns, com a tràmit indispensable, així com el vistiplau del Consell Comarcal del Solsonès i el suport del Consell d’Alcaldies, entre altres punts.

En el mateix Ple, es modificarà el cartipàs municipal, ja que la regidora d’Urbanisme, Obres i Serveis, Rosó Barrera, deixa de prestar la dedicació del 70 per cent de la jornada a l’Ajuntament i renuncia a la retribució –passarà a percebre, en canvi, les indemnitzacions per assistències a la Junta de Govern Local, plens i comissions. 

Un altre canvi serà el de la representant del consistori a la Mancomunitat d’Abastament d’Aigua del Solsonès arran de la renúncia a aquest càrrec, a l’agost, de la portaveu d’ApS-CUP, Pilar Viladrich. Els cupaires argumenten aquesta decisió per la “manca de confiança” i la “pràcticament nul·la relació” entre el govern municipal i la CUP. Viladrich lamenta que en els plens l’executiu es negui a contestar-los verbalment i toleri que es facin “acusacions falses” contra els seus regidors. Aquest dijous es preveu nomenar Rosó Barrera en substitució de la regidora cupaire.

L’ordre del dia de la sessió també inclou l’aprovació del Pla d’integritat i antifrau de l’Ajuntament, elaborat aquest estiu, per tal d’enviar-lo al Ministeri d’Hisenda i Funció Pública. Recull una sèrie de mesures que han de complir totes les entitats que rebin fons europeus per evitar irregularitats com conflictes d’interessos, frau, corrupció, tracte discriminatori en la selecció de sol·licitants de subvencions, limitació de la concurrència, desviació de l’objecte dels ajuts, el doble finançament o la falsedat documental, entre d’altres.  

El Ple de l’Ajuntament de Solsona es podrà seguir en directe per Solsona FM (107.5 FM o www.solsonafm.cat) i pel canal 22TV.

Ordre del dia Ple ordinari 29/09/2022

  1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior
  2. Aprovació del Pla d’integritat i antifrau de l’Ajuntament de Solsona
  3. Nomenament d’un/a nou/va representant de l’Ajuntament de Solsona a la Mancomunitat d’Abastament d’Aigua del Solsonès
  4. Modificació de la dedicació i retribució de la regidora Rosó Barrera i Call
  5. Moció del grup municipal del PSC a favor de la integració dels municipis de Torà i Biosca a la comarca del Solsonès
  6. Moció dels grups municipals d’ERC i Junts sobre la integració dels municipis de Torà i Biosca a la comarca del Solsonès
  7. Informes financers i econòmics del segon trimestre del 2022: període mitjà de pagament, morositat i execució pressupostària
  8. Informes i resolucions
  9. Precs i preguntes
arxivat sota: , , , , ,

Banners