Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / CONVOCATÒRIA DE PLE: L’Ajuntament solsoní porta al Ple la compra d’un immoble al carrer de Llobera per ubicar-hi les oficines de la Policia Local

CONVOCATÒRIA DE PLE: L’Ajuntament solsoní porta al Ple la compra d’un immoble al carrer de Llobera per ubicar-hi les oficines de la Policia Local

En la mateixa sessió plenària, aquest dijous a les set de la tarda, es votarà la modificació d’ordenances, taxes i impostos

Traslladar les oficines de la Policia Local de Solsona en un espai prou gran i en condicions, ja que les instal·lacions actuals es consideren obsoletes, sense marxar del nucli antic. Aquesta és la voluntat de l’Ajuntament amb la compra dels baixos i la planta semisoterrània del número 31 del carrer de Llobera, un dels punts que es tractaran en el Ple extraordinari convocat per aquest dijous, dia 31, a les set de la tarda.  

El govern municipal ha negociat aquesta adquisició amb la propietat, La Caixa, des del mandat passat per un import de 166.000 euros. Aquest preu inclou la planta baixa, just a sota de les dependències de l’Agència de Desenvolupament Local i on fins fa poc hi havia ubicada una oficina de l’entitat bancària, amb accés des del carrer de Llobera, i el garatge i magatzem amb entrada pel Vall Calent. L’executiu considera que la situació estratègica dins el nucli antic i la proximitat amb el principal eix comercial i la casa consistorial, situada a menys de 100 metres, així com l’estat actual del local fan que sigui el lloc idoni per ubicar-hi les oficines i el garatge de vehicles de la Policia Local.  

En el mateix Ple també es portarà a votació la tercera modificació de crèdit de l’any, precisament per destinar 166.000 euros de romanent de tresoreria a l’adquisició d’aquest immoble, i 34.000 més al pressupost d’obres i manteniment de la via pública.

El projecte executiu del tanatori

Un altre punt de l’ordre del dia serà l’aprovació inicial del projecte executiu del tanatori municipal, que s’ha d’adequar a les antigues instal·lacions del Club Sant Jordi, a l’avinguda de la Mare de Déu del Claustre. La proposta, redactada per l’arquitecta solsonina Anna Grau, conserva l’estructura actual de l’edifici i preveu un vestíbul, tres sales de vetlla, una sala de cerimònies, els serveis, els espais administratius i els restringits al servei funerari en una superfície construïda de 1.021 metres quadrats. El pressupost d’execució ascendeix als 1,7 milions d’euros. El juliol del 2018 se’n va aprovar el projecte bàsic amb el suport de tots els grups municipals excepte l’aleshores PDeCAT.

El plenari d’aquest dijous també debatrà la modificació d’una dotzena de taxes, impostos i preus públics. Una de les principals novetats afecta l’IBI, en què es proposa aprovar un recàrrec del 50 per cent per a titulars persones jurídiques d’immobles d’ús residencial permanentment desocupats per lluitar contra l’especulació i la manca d’oferta de pisos de lloguer. També es crea una bonificació del 50 per cent durant tres anys als habitatges que instal·lin sistemes d’energia solar. Igualment, des de la regidoria d’Hisenda es proposa concedir una bonificació del 50 per cent a les plusvàlues de primera transmissió. A banda d’això, entre d’altres, hi ha una actualització a l’alça de preus del cementiri, la taxa d’aigua, els serveis de l’Escola Municipal de Música  i els imports de la llar d’infants municipal, excepte la quota mensual, que es mantindrà igual.  

L’ordre del dia inclou també l’aprovació de la sol·licitud d’una subvenció de 250.000 euros al Pla únic d’obres i serveis de la Generalitat de Catalunya (PUOSC) en la convocatòria 2020-2024 per a l’execució de les obres del nou tanatori durant l’any que ve.

Finalment, es porta a la deliberació del Ple les modificacions en el pacte-conveni del personal laboral i funcionari de l’Ajuntament i la ratificació del Pla d’acció per al desenvolupament local de Solsona, Cardona i el Solsonès amb vigència del 2019 fins al 2030. Aquest programa, consensuat pels ajuntaments de Solsona i Cardona, Empresaris per al Solsonès, l’Associació d’Empresaris de Cardona i el Consell Comarcal del Solsonès, té com a eixos principals la millora de la situació sociolaboral i les condicions de vida de les persones, l’estimulació del teixit empresarial i la governança i transversalitat del desenvolupament local.

 

Ordre del dia Ple extraordinari 31/10/2019: 

  1. Aprovació inicial del projecte executiu del tanatori municipal
  2. Aprovació de la modificació de crèdit 3/2019 per aplicació de superàvit
  3. Aprovació provisional de la modificació d’ordenances, taxes i impostos
  4. Aprovació de l’adquisició directa d’un bé immoble. Local del carrer de Llobera, núm. 31
  5. Aprovació de la sol·licitud al PUOSC 2020-2024
  6. Aprovació de modificacions al pacte-conveni del personal laboral i funcionari de l’Ajuntament
  7. Ratificació del Pla d’acció per al desenvolupament local de Solsona, Cardona i el Solsonès amb vigència 2019-2030

Banners