Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / CONVOCATÒRIA DE PLE: La darrera sessió plenària ordinària del mandat vota el Document únic de protecció civil municipal

CONVOCATÒRIA DE PLE: La darrera sessió plenària ordinària del mandat vota el Document únic de protecció civil municipal

Entre altres punts, es preveu aprovar l’actualització de l’inventari de béns municipals i la declaració del plataner de la plaça de la Catedral com a arbre d’interès local

Solsona disposarà properament del Document únic de protecció civil municipal (Duprocim), de caràcter obligatori, una vegada tingui el vistiplau del Ple i l’homologui la Generalitat de Catalunya. L’aprovació d’aquest instrument, que unificarà els plans d’emergència en cas de ser activats, és un dels principals punts de l’ordre del dia del darrer Ple ordinari del mandat, que tindrà lloc aquest divendres, dia 29, a les nou del vespre.  

Fins ara, l’Ajuntament de Solsona disposava de plans d’actuació municipal per a incendis, nevades i inundacions. Amb tot, la normativa obliga a unificar-los en un únic document per prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns en cas de possibles situacions d’emergència. Per això, el consistori també ha aprofitat per incorporar-hi els plans d’emergències per a ventades, pandèmies i sismes. El document que es porta al Ple ha estat elaborat des de gerència i els serveis tècnics municipals gràcies a la dedicació durant cinc mesos d’un geògraf, contractat mitjançant el Programa de Garantia Juvenil.

Aquest divendres també es votarà l’actualització de l’inventari de béns municipal a final del 2018, que incorpora altes d’instal·lacions o propietats, com la gossera municipal, el Camp de Serra o Cal Manel; canvis en lloguers; mobiliaris nous en diferents instal·lacions; millores a la zona esportiva i la xarxa d’aigua; amortitzacions i préstecs pendents, entre d’altres.

D’altra banda, es proposarà declarar arbre d’interès local el plataner de la plaça de la Catedral. És una iniciativa de l’Agència de Desenvolupament Local emmarcada dins el projecte de Viles Florides per continuar ampliant l’inventari d’arbres que, per les seves característiques, es poden considerar monumentals, singulars o remarcables. Des de l’Agència s’ha redactat una memòria tècnica que argumenta la necessitat de preservar aquest exemplar, l’únic peu de la plaça on s’ubica i al qual el poeta Ramon Valls va dedicar uns versos el 1958.

Tot i que es desconeix l’edat de l’arbre, apareix en imatges dels anys trenta i quaranta en estat adult, amb unes mides similars a les actuals. Entre altres conseqüències de la declaració, hi ha actuacions de millora de l’empedrat de l’escocell, un tractament diferencial en el manteniment respecte de la resta d’arbres per part de la brigada municipal i la senyalització.    

Mesures per a les persones celíaques

Un altre punt de l’ordre del dia de la sessió plenària serà una moció presentada per la regidoria de Salut per adoptar una sèrie de mesures que permetin millorar la qualitat de vida de les persones celíaques. S’hi inclouen l’organització d’una jornada formativa per al sector de la restauració; la difusió d’informació per a unes bones pràctiques en matèria de seguretat alimentària; la col·laboració amb l’Associació de Celíacs de Catalunya en la realització de diferents campanyes; l’oferta d’alternatives per al col·lectiu en actes públics amb presència d’aliments, així com la inclusió de senyalització específica d’establiments aptes per a celíacs en l’edició de fulletons i altres canals, entre d’altres.

 

Ordre del dia Ple 29/03/2019:

  1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior
  2. Aprovació del document únic de protecció civil municipal (Duprocim)
  3. Aprovació de l’inventari de béns a 31 de desembre de 2018
  4. Nomenament de la nova representant del Consell de la Gent Gran de Solsona a la Junta del Centre Sanitari del Solsonès
  5. Proposta per declarar arbre d’interès local el plataner de la plaça de la Catedral
  6. Moció sobre l’adopció de mesures per a la millora de la qualitat de vida de les persones celíaques
  7. Informes d’intervenció: morositat, execució del pressupost i informe del període mitjà de pagament del quart trimestre de 2018, i liquidació del pressupost de l’exercici 2018
  8. Informes i resolucions
  9. Precs i preguntes

Banners