Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / CONVOCATÒRIA DE PLE: L'Ajuntament de Solsona debat aquest dijous un pressupost d’11,5 milions que prioritza la xarxa d’aigua en les inversions

CONVOCATÒRIA DE PLE: L'Ajuntament de Solsona debat aquest dijous un pressupost d’11,5 milions que prioritza la xarxa d’aigua en les inversions

ApS-CUP porta a votació una moció sobre Palestina i una altra d’adhesió a la ILP per millorar el finançament d’educació
Aquest dijous se celebra el darrer Ple ordinari de l'any

Aquest dijous se celebra el darrer Ple ordinari de l'any

El primer pressupost municipal de Solsona que presenta el govern d’ERC i ApS-CUP és d’11,5 milions d’euros, una xifra un 4,3 per cent superior a la de l’exercici en curs. Les inversions s’incrementen un 53 per cent i se situen en 810.000 euros, més de la meitat dels quals es destinaran a millorar la xarxa municipal d’aigua. Aquest és el punt central en l’ordre del dia del darrer Ple ordinari de l’any, que se celebra aquest dijous a dos quarts de vuit del vespre.

Els números per al 2024 reflecteixen un increment general de costos. L’alcaldessa, Judit Gisbert, defensa que “s’ha intentat fer un exercici realista, tot apostant especialment per als serveis directes a les persones, que representen una quarta part del total de les despeses, la cultura i els ajuts destinats a ciutadans, entitats i empreses”.

El pressupost que se sotmetrà a votació s’ha reestructurat per al 2024 amb una reorganització de les partides més ajustada a la distribució de les regidories. Així, per exemple, les despeses d’infància i joventut s’han separat del bloc de drets socials i les activitats infantils i juvenils s’han dotat d’una partida específica.      

Conveni amb Creu Roja

A banda d’aquest punt, l’ordre del dia inclou l’aprovació d’un conveni que reguli les condicions de la cessió gratuïta a Creu Roja del Solsonès d’una parcel·la municipal contigua a la seva oficina, d’una banda, i l’actualització del Reglament regulador de la participació dels grups municipals als mitjans de comunicació de l’Ajuntament, tal com s’havia acordat en el marc del Consell Municipal de Comunicació, de l’altra.

Així mateix, Aps-CUP porta dues mocions al Ple. Un dels textos dona suport al poble palestí en un context de catàstrofe humanitària i insta la comunitat internacional a actuar urgentment per aturar el atacs i el bloqueig a la franja de Gaza. Entre altres acords, preveu l’adhesió a la campanya civil internacional de boicot, desinversions i sancions (BDS) contra Israel.

L’altra moció advoca per adherir l’Ajuntament a la iniciativa legislativa popular (ILP) per a la proposició de llei de garanties de finançament del sistema educatiu català per aconseguir un mínim del 6 per cent del PIB per a l’educació (actualment és inferior al 4 per cent). Aquest text s’ha adaptat per fer referència a la retallada que han patit centres solsonins en hores de personal per a l’atenció a la diversitat de l’alumnat, i per demanar al Departament d’Educació el reconeixement de la figura de la persona vetlladora i que es reflecteixi en la seva millora de les condicions laborals.

El Ple de l’Ajuntament de Solsona es podrà seguir en directe per Solsona FM (http://solsonafm.media/) i per 22 TV (https://www.youtube.com/@22TVTelevisiodeSolsona), i s’informarà dels acords adoptats a través del compte de l’Ajuntament a X (Twitter) amb l’etiqueta #plesolsona.  

 

Ple 30/11/2023. Ordre del dia: 

  1. Aprovació de les actes de les sessions anteriors
  2. Conveni de cessió d’un terreny a Creu Roja del Solsonès
  3. Aprovació inicial de la modificació del Reglament regulador de la participació dels grups municipals en els mitjans de comunicació municipals de Solsona
  4. Aprovació del pressupost 2024, bases d’execució i plantilla
  5. Moció de pressió per aturar el setge a Gaza
  6. Moció d’adhesió a la iniciativa legislativa popular per a la proposició de llei de garanties de finançament del sistema educatiu català. Per un mínim del 6 % del PIB per a l’educació
  7. Informes i resolucions
  8. Precs i preguntes

Banners