Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / CONVOCATÒRIA DE PLE: L'Ajuntament de Solsona vota aquest dimecres resoldre el contracte de la recollida selectiva porta a porta

CONVOCATÒRIA DE PLE: L'Ajuntament de Solsona vota aquest dimecres resoldre el contracte de la recollida selectiva porta a porta

La regidoria de Medi Ambient preveu implantar el nou servei a l’octubre

Aquest dimecres, dia 28, a les nou del vespre, l’Ajuntament de Solsona celebra un Ple extraordinari per votar el pas previ a l’adjudicació del contracte de recollida de residus porta a porta (PaP) a la mateixa empresa que actualment treballa per al consistori, Jaume Oró. Aquest és el principal punt de l’ordre del dia de la convocatòria, que després de set mesos, recupera la modalitat presencial a la sala de plens.

El pressupost base de licitació presentat per l’empresa Jaume Oró, l’única que s’ha presentat al concurs d’adjudicació, és de 4,3 milions d’euros per una durada de quatre anys, prorrogable quatre anys més. Si el Ple hi dona el vistiplau, el maig se’n preveu la formalització del contracte, que inclou tant la recollida i el transport de residus com la neteja viària. La regidoria de Medi Ambient confia implantar la recollida PaP a l’octubre.

L’objectiu principal del porta a porta és millorar el percentatge de recollida selectiva dels residus, actualment inferior al 40%, per arribar a unes xifres d’entre el 65 i el 75% i reduir les tones de la fracció resta que van a parar a l’abocador. El gener el plenari ja va aprovar l’expedient de contractació del nou servei, mitjançant procediment obert.

Relacionat amb aquest tema, un altre punt del Ple serà l’aprovació de la revocació de l’acord amb què el 2009 es delegava al Consell Comarcal la gestió de les competències en la recollida de paper, cartró, vidre i envasos.

Encara en matèria de Medi Ambient, l’ordre del dia inclou la realització dels tràmits necessaris per adherir l’Ajuntament de Solsona a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP) en el termini de sis mesos. La idea és fer un pas endavant en “la transició energètica, justa, democràtica i sostenible”, tenir capacitat d’intervenció en el mercat, especialment per combatre la pobresa energètica, i participar en la distribució d’energia verda.  

 

Ordre del dia Ple extraordinari 28/04/2021: 

  1. Contractació del servei de neteja viària, recollida i transport de residus de Solsona a Jaume Oró, SL
  2. Revocació de l’acord de delegació a favor del Consell Comarcal del Solsonès de la gestió de les competències en matèria de recollida de paper, cartró, vidre i envasos
  3. Proposta de resolució per a l’adhesió de l’Ajuntament de Solsona a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP)
  4. Aprovació de la modificació del Protocol general de serveis de la Xarxa Audiovisual Local, SL
arxivat sota: ,

Banners