Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / CONVOCATÒRIA DE PLE: L'Ajuntament de Solsona vota la modificació de l’Ordenança de convivència ciutadana

CONVOCATÒRIA DE PLE: L'Ajuntament de Solsona vota la modificació de l’Ordenança de convivència ciutadana

El nou redactat incorpora aportacions de veïns i la Federació Naturista-Nudista de Catalunya

La modificació de l’Ordenança de convivència ciutadana de Solsona, el redactat de la qual incorpora diverses aportacions presentades per veïns i la Federació Naturista-Nudista de Catalunya, és un dels principals punts de l’ordre del dia del primer Ple municipal de l’any. S’ha convocat per aquest dijous a dos quarts de vuit del vespre.

Durant el període de consulta pública de l’esborrany de la nova ordenança,  van presentar propostes tres ciutadans i la Federació Naturista-Nudista de Catalunya, algunes de les quals es recullen en el redactat que se sotmet a votació. Així, per exemple, s’hi afegirà la prohibició de mantenir el motor engegat dels vehicles quan es facin aturades o estacionaments; fer activitats de manteniment de vehicles o rentar-los a la via pública. També s’afegirà la prohibició explícita de fumar als parcs infantils, tot i que ja hi ha una llei que ho regula. Igualment, s’ha modificat el redactat de l’article que regula la pràctica del nudisme per evitar criminalitzar la nuesa.

A banda d’això, la normativa recull aportacions que els darrers mesos han fet arribar a l’Ajuntament l’Oficina Comarcal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el cos d’Agents Rurals. Per exemple, s’hi afegeix la prohibició de crema de determinats residus a les fogueres de Sant Joan i Sant Pere i la recomanació de no llançar coets i petards a menys de 500 metres de camps de cereal sense segar.

La primera ordenança de convivència ciutadana de Solsona és del 2004. Tres anys després se’n va fer una primera modificació. Durant aquest mandat s’ha treballat en una revisió més a fons del text en tant que es considera que ja havia quedat obsolet.

L’ordre del dia del Ple d’aquest dijous també preveu acordar la separació de l’Ajuntament del Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya (Congiac) per evitar desajustos jurídics arran de la modificació dels estatuts de l’ens motivada per pronunciaments judicials. Es considera millor sortir-ne ja que el servei de l’aigua a Solsona és gestionat directament per l’Ajuntament i no per mitjà del consorci.

Cessió d’ús d’una parcel·la a Creu Roja

Entre altres qüestions, el plenari també votarà la cessió d’ús gratuït d’una parcel·la de titularitat municipal a Creu Roja del Solsonès. Es tracta d’un terreny de 465 metres quadrats contigu a l’oficina comarcal de l’entitat, situada al punt quilomètric 50 de la carretera de Manresa. El maig passat se’n va iniciar l’expedient de cessió i no s’hi ha presentat cap reclamació. Creu Roja en podrà seguir fent ús durant almenys 25 anys.

Així mateix, torna al Ple la sol·licitud d’Excavacions Vilà Vila de reconeixement de la revisió excepcional de preus per l’obra del tanatori per l’import de 107.519 euros. En aquest cas, es proposa desestimar el recurs de reposició presentat per l’empresa contra l’acord adoptat el passat 28 de juliol.

9.131 habitants oficials

Com és habitual en la primera sessió plenària de l’any, també cal aprovar el padró municipal d’habitants de Solsona amb data 1 de gener de 2022, d’acord amb les xifres oficials de població comunicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) el desembre passat. La ciutat va començar l’any passat amb 9.131 habitants, 44 menys respecte del 2021. A dia d’avui, al padró hi ha registrats 9.422 habitants, una xifra que es veurà alterada un cop l’INE consolidi les dades amb altres registres al llarg de l’any.

El Ple es pot seguir presencialment a la sala de plens, per Solsona FM (107.5 de la FM o via streaming a www.solsonafm.cat) i per 22TV (https://www.youtube.com/c/22TVTelevisiódeSolsona).

 

Odre del dia Ple 26/01/2023:

  1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior
  2. Desestimació del recurs de reposició presentant per Excavacions Vilà Vila contra l’acord de Ple del juliol per no acceptar la revisió excepcional de preus del contracte de les obres del tanatori
  3. Aprovació de la renovació del padró municipal d’habitants
  4. Acordar la voluntat de l’Ajuntament de Solsona de separar-se del Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya (Congiac)
  5. Acordar la cessió d’ús gratuït a favor de Creu Roja d’una parcel·la pel termini de 25 anys
  6. Aprovar inicialment la modificació de l’Ordenança municipal de convivència ciutadana
  7. Informes i resolucions
  8. Precs i preguntes
arxivat sota: , ,

Banners